Tradicionalna međunarodna regata povodom Dana grada i županije

Jučer je na Savi u centru grada, u organizaciji KKK „Marsonia“, održana tradicionalna Međunarodna regata „SLAVONSKI BROD 2016.“ u kajaku i kanuu na mirnim vodama povodom obilježavanja Dana Brodsko-posavske županije i Dana grada Slavonskoga Broda. Regata je uvrštena u Kalendar natjecanja Hrvatskoga kajakaškog saveza, te u Kalendar natjecanja Svjetskoga kajakaškog saveza (ICF), što je čini jedinstvenom u Republici Hrvatskoj.

Autor: bportal | Datum objave: 09.05.2016
Na programu regate bile su ukupno 32 utrke (od kojih 2 nisu održane) i na istoj je nastupilo 13 klubova (od čega 7 klubova iz RH, 3 kluba iz Srbije, 2 kluba iz Bosne i Hercegovine te 1 klub iz Mađarske) s preko 150 sportaša. Ovogodišnja je regata bila iznimno sadržajna i sportski kvalitetna te su gledatelji mogli uživati u utrkama najuspješnijih hrvatskih kajakaš(ic)a i kanuista – aktualnih prvaka RH (i Europe) na kratkim stazama i u maratonu. Na programu regate bile su i tri memorijalne utrke u spomen naših tragično preminulih članova Ivice Blaževića, Vedrana Ribića i Ivana Vrhovca, čiji su pobjednici nagrađeni peharima – Štefo Lutz (KKK „Matija Ljubek“, C1 500m seniori), Bálint Müller (KKK „Pećuh“, K-1 500m juniori) i Bruno Kumpez (KKK „Matija Ljubek“, C1 2000m seniori).

Kajakaši i kanuisti kluba domaćina osvojili su ukupno 20 medalja i to redom:

zlatne medalje: Marko Frančeski (2 zlata), Gabriel Babić-Marko Frančeski i Dora Opačak;

srebrne medalje: Dominik Princip, Gabriel Babić, Petar Starčević, Ivan Erceg-PetarStarčević, Inga Karakaš, Rene Barić-Mario Zitterbart, Mario Zitterbart, Domagoj Babić (2 srebra) i Domagoj Babić-Luka Martinović;
 
brončane medalje: Ivan Erceg, Izabela Heller, Matej Marković, Ivana Teskera-Inga Karakaš, Deni Marušić i Darko Erceg-Petar Boras.
 
Prvo mjesto u ukupnom/ ekipnom poretku zauzeo je KKK "Olimpik" (212 bodova), zatim slijede KKK "Marsonia" (167 bodova) i KKK „Oriolik“ (116 bodova). Raduje činjenica da su sva tri pehara ostala u našoj županiji.
 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"