Tradicionalna javnozdravstena akcija SBTV-a i Doma zdravlja privukla brojne Brođane na preventivne preglede

Nedjelja pred nama, 7. travnja – Svjetski je dan zdravlja. Danas je prigodno ovaj dan obilježeni u Slavonskom Brodu i to tradicionalnom javnozdravstvenom akcijom koju već 11. godinu organiziraju Slavonskobrodska Televizija i Patronažna služba Doma zdravlja Slavonski Brod.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 05.04.2019


 Koliko im je krvni tlak ili razina šećera u krvi i koliko znaju o prevenciji svoga zdravlja – građani Slavonskog Broda danas su imali priliku još jednom doznati na jednom mjestu – na gradskome Korzu gdje je održana tradicionalna javnozdravstvena akcija SBTV-a i Doma zdravlja, prigodno uz Svjetski dan zdravlja.

Sveobuhvatna zdravstvena zaštita, svima i svugdje – poruka je ovogodišnjega dana zdravlja, jer, polovica svjetske populacije nema odgovarajući pristup medicinskoj skrbi. U akciji su sudjelovali Zavod za javno zdravstvo Brodsko- posavske županije, te patronažna, stomatološka  i služba palijativne skrbi Doma zdravlja Slavonski Brod. 
 
Prevencija zdravlja kroz nacionalne programe ranog optkrivanja, posebno zloćudnih bolesti – imeprativ je svakog zdravstvenog sustava. Pa je ove godine poseban naglasak stavljen upravo na te nacionalne programe. "Odaziv na program ranog otkrivanja raka dojke je oko 70 posto, a kad je riječ  o nacionalnom programu ranog otkrivanja karicnoma debelog crijeva, odaziv je vesga 30 posto", kazao je prim.doc. dr.sc. Ante Cvitković, ravnatelj županijskog Zavoda za javno zdravstvo.
 
Stoga je Brođanima kao apel na odaziv na preventivne preglede  ove godine posbeno porikazan model debelog crijeva s bolensim promjenama. 
 
U akciju su se uključili i liječnici dentalne medicine koji su također apelirali, posebno na roditelje male djece, na preventivne preglede kod stomatologa, jer, sve je više djece koje imaju karijes.

Brodsko posavska županija kao osnivač zdravstvenih ustanova inrtenzivno ulaže značajne napore u pogledu poboljašanja kvalitete medicinskih usluga svim građanima, koja je, kako ističu, na sve boljoj razini. Jer, na to svi građani u Hrvatskoj imaju ustavom zajamčeno pravo pod jednakim uvjetima.

foto: Željka Posavac, SBTV
 

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske