Tomislav Teskera i dalje na čelu Zajednice utemeljitelja HDZ-a BPŽ

U Slavonskom Brodu održana je jučer prva županijska izborna skupština Zajednice utemeljitelja HDZ-a Brodsko-posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.09.2021


  Dosadašnji predsjednik dr. Tomislav Teskera iznio je izvješće o radu Zajednice te je izabran novi Županijski odbor od 17 članova, Nadzorni odbor i izaslanici za 8. Sabor Zajednice utemeljitelja.

Skupu se obratio predsjednik Županijska organizacija HDZ-a Brodsko-posavske županije Pero Ćosić zahvaljujući se utemeljiteljima na doprinosu u stvaranju HDZ-a 1989./1990. i hrvatske države te je dao punu potporu okupljanju utemeljitelja u Brodsko-posavskoj županiji. Župan Danijel Marušić govorio je o projektima koje su važne za razvoj županije, a predsjednik Nacionalnog odbora Zajednice utemeljitelja Zdeslav Milas podsjetio na ozračje stvaranja HDZ-a u Slavonskom Brodu 28. prosinca 1989. koji je bio pod vodstvom predsjednika dr. Franje Tuđmana nacionalni demokratski pokret za stvaranje hrvatske države i šire nego sama stranka. Skupu je bio nazočan i tajnik ŽU Dubravko Galović.

U nastavku Skupštine konstituiran je Županijski odbor na kojem je jednoglasno na drugi mandat izabran Tomislav Teskera. Za dopredsjednike izabrani su zastupnica Hrvatskog sabora Ankica Zmaić i Marijan Šapina, za tajnicu ponovno Dragica Alerić, a za rizničara Slavko Milković.

Zadnje vijesti

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Župan Marušič na 2. Danima regionalnog razvoja i fondova Europske unije

Počinje natječaj za udruge u sklopu projekta "Žuta točka"

SPORT

Najava 12. kola Treće HNL -istok

Omladinac iz Gornje Vrbe gostuje u Pleternici

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška