"To je pomoć i mladima da ostanu ovdje i tu osnuju svoje obitelji"

U vijećnici Županije brodsko-posavske danas je održana svečanost potpisivanja Sporazuma o financiranju kupoprodaje nekretnina za potrebe Sveučilišta u Slavonskom Brodu i Sporazuma o sufinanciranju troškova rada vanjskih suradnika na Sveučilištu u Slavonskom Brodu.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 21.06.2021
"To je pomoć i mladima da ostanu ovdje i tu osnuju svoje obitelji"


 Sporazume uime Županije brodsko-posavske potpisao je župan Danijel Marušić, uime Sveučilišta u Slavonskom Brodu rektor Ivan Samardžić, a svečanosti potpisivanja nazočili su Pero Ćosić, predsjednik županijske Skupštine i saborski zastupnik te Marko Šimić, zamjenik brodskoposavskog župana.

-Cilj potpisivanja ovih sporazuma je afirmirati i osnažiti brodsko Sveučilište, pitanje prostora jedan je od bitnih uvjeta za daljnji rad Sveučilišta, zato nam je drago da je došao taj trenutak potpisivanja ovog vrijednog ugovora, a temeljem donesenih odluka osiguran je novac u županijskom proračunu. Zahvalio bih Županiji na cijelom procesu da Brod dobije i ima Sveučilište, koje sigurno ima potencijal i svijetlu budućnost. Riječ je o 2 milijuna kuna, od čega 750.000 za kupnju nekretnina za potrebe Sveučilišta-kazao je u prigodi potpisivanja župan Danijel Marušić.

-Velika hvala županu i predsjedniku županijske Skupštine i članovima Skupštine koji su podržali ovaj hvalevrijedan poklon našem Sveučilištu. Naši su problem kadrovi, oprema i prostor, 2 milijuna kuna možda nije puno ali nam jako puno znači za pomak u radu Sveučilišta, u planu je, uz ostalo, i studij informatičke tehnologije. Županija nas je uvijek pomagala i nadam se da će tako biti i ubuduće, to je i pomoć mladima da ostanu ovdje i ne dolaze, da ovdje osnuju svoje obitelji. Nape Sveučilište zahvalno je za svaku pomoć, od Grada, Županije i ministarstava-kazao je rektor Ivan Samardžić. 

-Ono što je najvažnije je da pomognemo Sveučilištu, pomoć im je dobro došla, nadamo se da ćemo naći i razumijevanje države. Hvala županu i županijskom odjelu koji su predvidjeli ovu stavku i da je došlo do ove realizacije-rekao je Pero Ćosić, predsjednik Skupštine brodsko-posavske županije i saborski zastupnik. 

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja