Tko sve od mladih sportaša iz Slavonskog Broda ide na završnicu u Split?

Sportske igre mladih 2017. otvorene su na tradicionalnoj „Turneji radosti“ koja je održana u dvorani „Vijuš“ u Slavonskom Brodu. Veliko događanje počelo je paljenjem plamena igara koji su donijeli sportaši grada Slavonskog Broda i paraolimpijka RH u sjedećoj odbojci Sabljak.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.07.2017


 Nakon otvorenja uslijedila su natjecanja u graničaru i atletici. Od 36 ekipa u graničaru završnicu su izborile ekipa Pilarevci 2006. godište i Lucini lavovi 2008. godište I.G.K. U utrci na 60 metara najbolji su bili Lorena Šeremet, Toni Prusina, Mia Lović, Dario Safundžić i Lana Solar.

Što se tiče drugih sportova prvo je krenulo natjecanje u malom nogometu „Coca Cola Cup“ za godišta 99. i 2002. i to za ekipe iz Slavonskog Broda i iz Nove Gradiške. Na terenima ŠRC „Klasije“  najbolja ekipa  u starijem godištu bila je ekipa Željezničara koja je u finalu pobijedila ekipu Brod, a u 2002 g. u razigravanje su se plasirale četiri ekipe iz Slavonskog Broda i četiri ekipe iz Nove Gradiške. Nakon razigravanja u finalu ekipa Percoma 2002. SB bila je bolja od Energoplana i izborila put u finale RH.
 
Na Klasijama je održan i malonogometni turnir za dječake 2006.g. gdje je nastupilo 15 ekipa, a najbolji su bili dječaci iz Marsonije 1 koji su u finalu pobijedili ekipu Budainka sa 3:1.
 
Po završetku škole počela su gradska i županijska natjecanja u preostalim sportovima u tenisu ,odbojci, stolnom tenisu, šahu, rukometu, odbojci na pijesku, uličnoj košarci. 
 
Odbojka dvoranska bila je odlično posjećena u dvorani „Vijuš“ gdje je održano međužupanijsko natjecanje u odboci sportskih igara mladih. U ženskoj konkurenciji 2002 godišta 1. mjesto osvojila je ekipa OK Kolonija, a u muškoj OK Daruvar. U godištu 1999. u Split putuju djevojke „Sestrične“ iz Slavonskog Broda. 
 
Na užarenom pijesku Klasija  održano je međužupanijsko natjecanje iz odbojke na pijesku za godište 2002. U Split ide ekipa Tratinčice Slavonski Brod u ženskoj konkurenciji te u muškoj  ekipa iz Požege. 
 
U dvorani „BROD“ održano je natjecanje u rukometu na kojemu su nastupile ekipe iz Slavonskog Broda i Virovitice, a u Split putuju obje ekipe iz Virovitice.
 
U Uličnoj košarci zlato s prošlogodišnje državne završnice u Splitu brane u godištu 2001. Tenikre a u 2003.“ Brodski košarkaši“ trenera Rimca. 
 
U pojedinačnim sportovima u tenisu u Split putuju Lena Ostojić i Mario Petrić. U šahu Dora Vučković, Lukas Jurakić, Leon Rakić, Filip Ivančević, Petra Karij i Ivano Pejić. U stolnom tenisu Filip Resanović, Sara Ratković, Filip Krajina, Petra Plivalić.
 
Najuspješniji natjecatelji iz svih sportova oko 130 ostvarilo je sudjelovanje na velikoj završnici sa svojim vršnjacima iz cijele Hrvatske , koja će se održati u 2 dijela. Prvi dio u Umagu 15.06. „Coca Cola Cup“ gdje je odlično 2.mjesto osvojila brodska ekipa „Percom 2002 SB“ te graničar i atletika 8.7. do 12.7.
 
Drugi dio finala u Splitu od 3.8. u smjenama od 4 dana do 20.8., a oni najbolji u mlađim kategorijama nastupit će na međudržavnom natjecanju od 22.8. sa sportašima iz Bosne i Hercegovine te Srbije.
 

Zadnje vijesti

Odigrane donacijske rukometne utakmice za Ligu protiv raka

Počeo Umjetnički pojmovnik javnog prostor

Cecilijin koncert povodom 34. Stupničke berbe ulazi u povijest po rekordnoj posjećenosti

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu