Tko nas zviždi, kukala mu majka: Zabrana navijanja, novinarstva i aktivizma

Nakon što je poslije izmjena uvreda na jednoj prilično niskoj razini uhićen samo Marko Francišković, a ministar Ostoja ostao na slobodi, danas nove objede! Kažu mediji - neki čovjek zviždao Milanoviću i završio u pritvoru. Ili je na djelu nacizam poput onoga u Njemačkoj ili SAD-u, ili smo svi zajedno odbrojali dane "zviždakluka".

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 06.08.2013


Ne smijemo zviždati? Zalijmo ih ribljim uljem!

Ostojićevci (kako od milja nazivam policiju, da ih ne bih zvao 'milicijom' jer je zabranjeno promovirati autokratske režime osim ako ste Josipović i petokrake smatrate 'simbolima ljubavi', ili Ostoja pa vam je pendrek 'opijat') su i ovaj puta bili na razini. Nakon privođenja političara Marka Franciškovića koji je izvrijeđao Ostojića nakon uvreda na račun oca i crkve, počela su i 'apšenja' ljudi koji su, ne daj bože, zviždali premijeru Milanoviću.

Pa pobogu, što ćemo ako nećemo zviždati?! Vani političare i zlotvore poput Billa Gatesa gađaju svinjskom krvlju, brašnom i ribljim uljem, a mi ne smijemo svoje niti fićukati? Kada radite nešto loše onda je najveći problem da vas kritiziraju, kada pak radite nešto dobro - za kritiku vas boli 'uvo'... Čista psihologija. Kriminalističko vještačenje će vjerojatno privesti i ostalu zviždačku ekipu, no što zakon kaže o tome?

Navijači, novinari, političari - svi na Goli Otok!

Prema članku 13 Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira, tko se na javnom mjestu tuče, svađa, viče ili na drugi način remeti javni red i mir, kaznit će se za prekršaj novčanom kaznom u protuvrijednosti domaće valute od 50 do 200 DEM ili kaznom zatvora do 30 dana. Kako naše zakonodavstvo i dalje sve broji u markama, omiljenoj valuti za mito tijekom devedesetih, onda bi vjerojatno trebalo kazniti i Milanovića jer je gotovo deset minuta očajnički urlao na mikrofon izgovarajući prazne fraze koje su koristili i svi njegovi prethodnici na premijerskoj poziciji.

Kako Zabranjeno pušenje veli, 'Hapsi sve!' Sljedeći su na tapeti novinari, zatim političari, a onda i partijski kolege. Neovisno o tome tko je na vlasti. Jednostavno se držimo svjetskih trendova protiv bunta. Mamić tako hapsi navijače 'zbog nedostatka osobne' putem svojih policajaca, što je vidio od Celtica koji je 'Zelenoj brigadi' zabranio dolazak na tribinu. Španjolci tuku prosvjednike s ružama, Englezi prosvjede invalide izbacuju iz kolica, a Hrvati... Ma Hrvati niti ne prosvjeduju!

Robovski mentalitet Hrvata

Mi dapače hvalimo svoje despote zbog 'hrabrosti'. Narod obožava Linića jer 'uvodi red'. A onda se zgražamo kada u emisiji HRT-a na upit zašto zatvara restorane zbog 10 kuna, a ne Konzume zbog 10 milijuna viška, odgovara da 'očito ne znamo kako stvari stoje'. Ma znamo mi to, vrlo dobro! Ali se pravimo budale, da ne bi slučajno morali izaći sa svog kauča na ulice i riskirati da nam danas-sutra Udbaši na vlasti ne zaposle nesposobnog sina. Jer ako nas 'apse za zviždanje, što bi tek napravili na neke veće nemire?

Za kraj, prenosim post prijatelja Domagoja Pintarića s Facebooka, inače poznatoga stand-up komičara i zaključujem ovu očitu tragikomediju:

'Ne mo'š se više ni fućkat...

Mogao si pokrasti milijarde, neće ti biti ništa ako si u milosti hrvatskih vladara. Oni koji nisu imali sreće dobiti milost platit će kazne te zatvoriti lokale i za 7 kuna "neprijavljenog viška"... i mogu se fućkat'.

Možeš loše poslovati i napraviti dug od nekoliko stotina milijuna, država će ti sve to sanirati ako si u milosti, ako nisi imat ćeš ovrhu za 50 lipa "duga"... i mo'š se fućkat.

Možeš biti ratni profiter ili se obogatiti tijekom pretvorbe, bit ćeš junak kojem će država plaćati obranu na sudu, ali ako radiš mjesecima a ne primaš plaću jedino i možeš fućkat'.

Ako upropastiš državu i obogatiš se namještanjima natječaja, krađama, raznim malverzacijama ili redovnom nestvarno visokom plaćom i primanjima iz proračuna bit ćeš najvjerojatnije ponovno biran u iste institucije, ali ako nađeš posao na crno ili sivo isto takvo ti se i piše jer ćeš platiti kazne te ponovno ostati bez istog. I mo'š se fućkat...

A ako ti se to sve ne sviđa i želiš izraziti svoje nezadovoljstvo i za fućkanje možeš završiti u pritvoru...

Uhićuju, hapse, privode, zavode ili kako vam paše... a mi se više ne možemo ni fućkat'...'

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata