Tko je odgovoran za probleme na Slavoniji II?

Stanari brodskog naselja Slavonija II jučer su pozvali medije kako bi iznijeli probleme s kojima se svakodnevno susreću.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.01.2020
Tko je odgovoran za probleme na Slavoniji II?


 Pred novinare je izašao jedan od predstavnika stanara Deni Čiča koji je izrazio nezadovoljstvo stanjem nakon zamjene toplovoda, odnosno projekta Brod plina, nakon kojeg se stanari nose sa blatom po pristupnim stazama prilikom svake kiše. Također, dodao je da imaju i problem sa manjkom parkirnih mjesta otkad je izgrađen rotor, ali i problem sa velikim količinama smeća- Imamo ovdje situaciju da nam ljudi sa strane dovoze krupni otpad i ostavljaju kraj kontejnera, i to tako stoji danima. Mi predstavnici stanara smo se usuglasili da nešto moramo poduzeti, jer je nepojmljivo da živimo u centru grada u blatu.

Što se tiče radova na toplovodu, Čiča je istaknuo da nemaju prigovora jer su radovi završeni i prije predviđenog roka, ali kako kaže, žalio se i gradonačelniku vezano za parking, pa i zvao komunalne redare- Dosta je velika količina granja koja nije odvežena nakon sanacije toplovoda. Nama je apsolutno svejedno tko je od gradskih tvrtki zadužen za to, ali mi stanari želimo da se to sredi.

Dodao je i da su dobili neprihvatljive odgovore poput onoga da se parkira na parking Konzuma, no to je, ističe, privatni parking- Ja ovom prilikom ne želim upirati prstom u nikoga, stanari samo žele da se ti problemi riješe. Naime, zbog nedostatka parkirnih mjesta, stanari sada parkiraju automobile i na zelene površine.

Franjo Mrva iz Brod plina također je došao na ovo obraćanje i kazao da sanacija nakon radova nije još ni završena zbog loših vremenskih uvjeta, a nije postojala mogućnost da radovi počnu ranije kako ne bi došlo do ovoga, jer je samo javna nabava trajala tri mjeseca. Svakako je obećao da će Brod plin sa svoje strane učiniti sve što je moguće da građanima poboljša uvjete, a Mrva je napomenuo i da ovim velikim projektom, stanari imaju najmoderniji toplovod u zemlji. Hoće li to utjecati na niže cijene računa?- Distribucija toplinske energije je regulirana djelatnost pod ingerencijom HERA-e, postoji metodologija koja sve to prati, brojke će pokazati. Trenutno ne možemo ništa reći, sve će se vidjeti kroz brojke.

A stanare je posjetio i zamjenik gradonačelnika Hrvoje Andrić koji je kazao da je problem parkinga problem svih gradova Zapada, no 'snalazimo se, 100 metara dalje je parking. Jednostavno, ne možemo ni sve zelene površine pretvoriti u parkirna mjesta. Također, zgrade koje nemaju svoje smetlarnike diljem grada, imaju probleme sa velikim količinama smeća oko kontejnera, što je neprihvatljivo u gradu u kojem imamo tri reciklažna dvorišta. Treba slikati, ako treba i prijaviti, kako bi se pojedinci koji ostavljaju krupni otpad kaznili'.

Zadnje vijesti

Krade se gorivo, ali i mobiteli

Od 1. studenoga obvezna vožnja s upaljenim svjetlima

Besplatne autobusne gradske linije povodom blagdana Svih svetih

FOTO GALERIJA

Đuro Đaković Montaža započela s montažom mostova na rijeci Savi i Kupi

Održana završna konferencija projekta "KUL centar"

Započeli radovi na izgradnji parkirališta u Ulici Josipa Jurja Strossmayera

Nakon dvjesto dana izolacije - pjesma i molitva u dvorištu Doma za starije

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu