Tjedan škole Ivane Brlić-Mažuranić u čast književne velikanke

Nakon dvije godine virtualnog obilježavanja Dana škole, ove godine u OŠ Ivana Brlić-Mažuranić odlučili su sve nadoknaditi i posvetiti cijeli tjedan slavljenju naše književne velikanke Ivane Brlić-Mažuranić.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.04.2022
Tjedan škole Ivane Brlić-Mažuranić u čast književne velikanke


 Sve su započeli aktivnostima vezanim za Noć knjige koju su posvetili, naravno, Ivani Brlić-Mažuranić, njezinoj slobodi u pisanju i stvaranju. Skupina učiteljica kreirala je Ivanin kutak, svoju viziju njezinog salona. Prikupivši stare ukrasne i funkcionalne predmete, slike, satove, posuđe, umjetnički su ih složile u funkcionalnu cjelinu i tako oživjele duh Ivaninog vremena. Da ne bi samo predmeti govorili o Ivani, profesorica engleskog jezika Marija Bilić na taj je dan preuzela Ivaninu ulogu – odjevnom kombinacijom i ekstravagantnim šeširom vlastite izrade na prvu je osvojila i zainteresirala učenike i zaposlenike škole. No, najbolji dio spektakla tek je uslijedio – pričajući Šumu Striborovu, na umjetnički i istovremeno, djeci blizak i zanimljiv način, osvojila je pažnju, zanimanje i naklonost najmlađe, najiskrenije i time najzahtjevnije publike. Oduševljeni i nadahnuti učenici nastavili su aktivnosti likovnom radionicom prema motivima priče.

"Vjerujemo da će im ova posebna pričaonica dugo ostati u lijepom sjećanju", ističu iz škole.

Nakon završetka nastave uslijedio je program za više razrede – izložba fotografija, izdanja i ilustracija Ivaninih djela i projekcija filma o životu Ivane Brlić-Mažuranić. 

Tada je na red došao natjecateljski dio programa – prethodno prijavljene ekipe Vila Zatočnica, Domaćih, Zora-djevojaka, Jaglenaca i Rutvice i baba Poludnica sudjelovale su na Kahoot kvizu, igri Pogodi tko s likovima iz Priča iz davnine i u igri prepoznavanja ulomka iz Priča iz davnine. Ekipa Tintilinića je pokazala najbolje znanje na kvizu, babe Poludnice osvojile su prvo mjesto u Pogodi tko, ali presudna je bila igra prepoznavanja ulomka u kojoj su potpuno dominirale Vile Zatočnice i podijelile prvo mjesto s Jaglencima i Rutvicom. Za nagrade najboljima pobrinula se Školska knjiga, a školska zadruga Domaći osigurala je okrepu natjecateljima.

Svi hodnici škole ispunjeni su učeničkim radovima i ostvarenjima, u šarenilu koje obuhvaća sve ono lijepo i kreativno što nas je pratilo u ovoj školskoj godini.

Da bi sve upotpunili doživljaj dječjom radošću, jedan dan svi učenici škole imali su priliku na školskom igralištu kroz 6 različitih poligona, od aerobika do skakanja u vrećama igrati se, plesati, rekreirati i natjecati. 

"Na kraju tjedna, kada su nas brojni učenici pitali kada ćemo ovo sve ponoviti, shvatili smo da idemo u pravom smjeru", zaključuju u školi.

Zadnje vijesti

Decospan Mato Furnir najuspješniji poduzetnik u 2021. godini u izboru Fine

Održana radionica o uvođenju eura u Republici Hrvatskoj

Ivanu Nakiću i Marku Cipriću 4. Zlatna bućka

FOTO GALERIJA

Galeb pobjednik turnira Tintilinić 2022.

Svečano obilježen Dan općine Klakar

Tradicijski vikend u Vrpolju uz prvu reviju narodnih nošnji i smotru folklora

Održana smotra folklora 20. jubilarnih Oriovačkih žetvenih svečanosti

Staroslatiničko ljeto oduševilo posjetitelje uz nastupe KUD-ova, tamburaša i neponovljive Cecilije