Tjedan podrške odgojno-obrazovnim djelatnicima u radu sa djecom s razvojnim teškoćama

Udruge Loris i Plavi cvijet zajednički organiziraju Tjedan podrške odgojno-obrazovnim djelatnicima u radu s djecom s teškoćama.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2020


 Tako su okupile veliki broj djelatnika u odgojno-obrazovnom sustavu koji ovom prilikom mogu učiti iz primjera domaćih stručnjaka. Andrea Lemajić iz udruge Loris kazala je da je to posebno bitno za inkluziju jer su dječji asistenti većinom studenti koji se prvi puta susreću sa djecom s teškoćama. Stoga, kako bi cijeli proces tekao lakše za djecu, roditelje i asistente, važno je educirati se.

Također je dodala da rade na podizanju kompetencija odgojitelja kako bi bilo vidljivije da vrtići nisu samo čuvališta, a Iva Alilović Klarić iz udruge Plavi cvijet istaknula je da je suradnja civilnih udruga jako dobra te da se kao roditelji dosta trude na podizanju kvalitete života djece s teškoćama.

Problemi počinju već na početku, dodala je Alilović Klarić, dijagnoze često stižu kasno, a autizam je teško i dijagnosticirati. Potom slijede problemi sa inkluzijom u predškolskom, a zatim u školskom sustavu, a upravo je to jedan od razloga za organizaciju ovog Tjedna.

Ivana Kljaić iz udruge OK URID i vrtića Zlatni Cekin održala je predavanje o temeljnim komunikacijskim vještinama kako bi dala osnove o razvoju komunikacije i pojasnila nijanse u samoj komunikaciji. 

Sva predavanja bit će dostupna online kako bi se educirati mogli i oni koji nisu fizički mogli prisustvovati Tjednu podrške.

Zadnje vijesti

Konstituiran Senat Sveučilišta u Slavonskom Brodu

Bartolovci: proslavljena svetkovina svetog Pape Ivana Pavla II

Vozač (70) automobilom sletio u kanal

FOTO GALERIJA

U Slavonskom Brodu kampanja “Kad sigurno voziš, sigurno stižeš“

Dani Erasmusa obilježeni u Ekonomsko-birotehničkoj školi

I Brođani na biskupskom ređenju grkokatoličkog biskupa mons. Milana Stipića

Najsretnije osiguranike Euroherc i Adriatic razveselili najnovijim Golfovima i novčanim nagradama!

Još jedna generacija uspješno završila tečaj ronjenja