Tjedan otvorenih vrata Satya Yoga Studija

Satya Yoga Studio u Slavonskom Brodu organizira Tjedan otvorenih vrata.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.02.2018
Tjedan otvorenih vrata Satya Yoga Studija


"Povodom Valentinova želimo potaknuti građane Slavonskog Broda da posvete ljubav i pažnju prije svega prema sebi i posvete više vremena svom zdravlju. Tim organiziramo tjedan otvorenih vrata u Satya Yoga Studiju gdje se mogu po priloženom rasporedu pohađati yoga satova raznih stilova i stupnjeva potpuno besplatno od danas, 12. veljače do petka, 16.veljače. Ovim želimo isto tako potaknuti svijest o tijelu & umu kao neodvojivim cjelinama s obzirom na sve veću brojnost autoimunih bolesti i raznih drugih bolesti uzrokovanih modernim načinom života i stresa koji okružuje našu svakodnevicu", kaćen nam Antonija Krajina, yoga instruktorica.

U nastavku donosimo kompletan raspored satova:

Jutarnji satovi PONEDJELJAK i ČETVRTAK od 9h ASHTANGA/HATHA VINYASA

Za sve one koji su jutarnji tipovi i žele aktivno započeti dan prije nego što ih svakodnevica stavi u pogon – i za sve koji naravno imaju priliku doći ujutro. Dobar izbor za sve koji rade u smjenama pa ovaj sat mogu kombinirati s drugim u poslijepodnevnim satima.

Zasnovan na hatha i ashtanga tradiciji, ovaj sat započinjemo jutarnjim kriyama (tehnikama s tijelom i dahom za buđenje i čišćenje od toksina te masiranje unutrašnjih organa) zatim nastavljamo s pranayamom – vježbama disanja za jutro te nastavljamo lagano zagrijavati tijelo prema zahtjevnijim asanama koje će ponekad i pomaknuti Vaše granice. Ovi satovi su koncipirani za zdravlje kralježnice i često su i miks brojnih stilova ovisno o energiji grupe i godišnjem dobu ali svakako bit će Vam drago da ovom jutarnjom gimnastikom započnete dan. U programu su uključeni srednje zahtjevni i zahtjevni položaji (asane), različite tehnike disanja i širok spektar meditacijskih tehnika u pokretu.

Sat traje najmanje 60 minuta.

Večernji satovi PONEDJELJAK i ČETVRTAK od 18h ASHTANGA YOGA

Ashtanga yoga grupa (sad već napredna) za sve koji vole dinamiku ali isto tako i svoj ritam u praksi te tišinu. Vježba se u tišini i bez prekida... Vrlo ozbiljan sat i fizički zahtjevan ali isto tako ukoliko ste početnik možete raditi u svom ritmu prvih par mjeseci dok Vam tijelo i um ne budu spremni za napredne položaje. Tradicionalno najstarija praksa u našem studiju i sat na koji ne puštamo baš svakoga jer je atmosfera na ovom satu zaista posebna i vrlo je bitno da ste i fizički i mentalno jaki a o tom u početku ne možete odlučiti sami – pa je ovaj sat moguće pohađati samo po razgovoru s učiteljem. Prethodna najava ja obavezna. Polaznici koji idu na ashtangu su najviše redovni na yogi i predano vježbaju već godinama a mnogo njih svaki dan praksu radi i kod kuće. Na ovim satovima prolazimo kroz prvu ashtanga seriju te drugu i treću – ovisno o sustavu treninga. Svaki Ashtanga yoga sat usklađuje ujjayi disanje s nizom naprednih položaja primarne serije, koji se uvijek izvode istim redoslijedom. Vježbanjem dolazi do intenzivnog  zagrijavanja i znojenja -  što gradi snagu, fleksibilnost i izdržljivost. Rezultat je čvrsto i lagano tijelo, bolja cirkulacija i miran um.

Sat traje 75 min.

Večernji satovi PONEDJELJAK i ČETVRTAK od 19.30h VINYASA FLOW

Nekad popularno zvana power yoga, fitness yoga, zapravo je naš vinyasa stil yoge koji je umjereno zahtjevan, zabavan i svaki put drugačiji od prethodnog. Na učitelju je da osmisli od raznih aktivnijih stilova yoge sat koji je pogodan za cijelo tijelo te uključuje snagu i fleksibilnost. Za sve one koji ne mogu mirovati na mjestu i kojima je klasična yoga ˝prespora i monotona˝. Obično na ovaj sat dolazi mlađa populacija i svi oni koji se tako osjećaju. Na ovom satu ponekad se rade i zahtjevnije asane i isto tako vrlo kreativni položaji koji cijelo tijelo dovode u ravnotežu. Razlikuje se od Ashtanga yoge jer se ne pridržava istog slijeda pokreta, već se sastoji od kreativnih modifikacija koje započinju s Pozdravima Suncu, nastavljaju se sa stojećim i sjedećim položajima (asanama), a završavaju s ležećim asanama. Svaki sat ima naglasak na drugu tjelesnu regiju: otvaranje kukova, vježbe balansa, pretkloni prema naprijed ili otkloni prema natrag. Pojam „vinyasa“ općenito označava povezanost daha s pokretom, a odnosi se i na specifičan ciklus pokreta koji se izvodi između položaja (asana). Tako je Vinyasa Flow yoga prilagođena svim stupnjevima treniranosti. Ukoliko Vam je želja doći na moderniji yoga sat – ovo je sat za vas. Iako ovaj sat uključuje naravno i tehnike disanja i završnu kratku meditaciju pogodan je za one koje zanima više fizički dio yoge.

Sat traje 60min.

Večernji satovi UTORAK i PETAK od 19h HATHA YOGA

Klasični je stil yoge koji naglašava pravilno izvođenje položaja (asana), usklađeno disanje, gipkost i izdržljivost. 

Kao sporiji stil, Hatha yoga je namijenjena svim stupnjevima treniranosti, jer omogućava kratak odmor između svake asane, što je idealno za početnike i stariju dob. Usto, složene varijacije osnovnih asana i produženo vrijeme zadržavanja tijela u određenoj asani, pružaju dodatan izazov naprednijim vježbačima.

Sat Hatha yoge počinje disanjem (pranayamom), a nakon zagrijavanja tijela kroz sljedove Pozdrava Suncu, izvode se ležeće, sjedeće i stojeće asane.

Sat obično završavamo meditacijom na dah ili drugim jednostavnim tehnikama meditacije za miran um svega par minuta prije odlaska u svakodnevan ritam.

Sat traje 60-75min

Večernji sat SRIJEDA od 19h YIN YOGA/PRANAYAMA/MEDITACIJA

Yin yoga je polagan i dubok stil koji ima smirujući i revitalizirajući efekt. Sat Yin yoge temelji se na pretklonima unaprijed i na otvaranju kukova. U pozama se ostaje dulje, a fokus se usmjerava na pravilan dah i svijest o energetskim strujanjima u tijelu, što omogućuje potpuno opuštanje svih energetskih blokada i napetosti u zglobovima i mišićima. Koriste se i razna joga pomagala, kako bi se iskoristio efekt gravitacije i dublje opustilo tijelo.

Za razliku od dinamičnih stilova u kojima se jačaju i izdužuju mišići, ovdje se djeluje na vezivna tkiva u području kukova, zdjelice i donjeg dijela leđa čineći ih elastičnijima i vitalnijima. Zbog toga je Yin yoga odlična protuteža Ashtangi ili Vinyasa stilovima, jer između ostalog povećava dubinu ulaska u asane te istovremeno opušta napete mišiće. Iako je ovaj stil manjeg intenziteta, stoga prikladan i za početnike, u položajima se ostaje dulje vrijeme (ponekad i 5-10 minuta) kako bi se omogućilo dostizanje duboke ravnoteže tijela i mirnog uma.

Yin sat traje najmanje 60 min iza toga slijedi pranayama i meditacija.

Predavanje SRIJEDA 20h Pranayama& meditacija

Na ovom predavanju saznajte utjecaj pravilnog disanja na cijelo tijelo i um te utjecaj meditacije na svakodnevan život. Vrlo logične i jednostavne upute za pravilno disanje te koncentraciju koja će Vam pomoći da postignete sretniji život. Na ovom predavanju radimo i praktični dio.

Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

Beauty lounge RITUAL by Marko Zirdum pretvara snove o sjajnoj i njegovanoj kosi u stvarnost

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi