Tisućita dionica od 5 km Vedrana Dulja

Mladi Brođanin Vedran Dulj (29), član Ultramaraton kluba Mazator u Slavonskom Brodu u nedjelju u ranim prijepodnevnim satima istrčao je svoju 1000-tu po redu uzastopnu dnevnu dionicu od 5 km.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 31.07.2022


  Tom rijetkom događaju te vrste i za hrvatske prilike nazočilo je puno njegovih pristaša, prijatelja, novinara. Jako sam sretan, hvala velika svima koji su došli na ovaj za mene važan i veliki događaj.

Sve je počelo 2018.godine u predbožićno vrijeme kada su svi bili fokusirani na obilan blagdanski stol , članovi slavonskobrodskog Ultramaraton kluba trčanja Mazator, svijesni kako im treba svakodnevna aktivnost i kretanje, pokrenuli "50 dana trčanja do Božića", popriličan izazov u kojem je svakoga dana trebalo istrčati ili hodati minimalno 5 kilometara u trajanju od 50 minuta. Puno ih je u međuvremenu odustalo, Vedran Dulj u tome je jedini ustrajao, i na evo, na polojskoj stazi uz brojne pristaše istrčao svoju jubilarnu, tisućitu, dnevenu dionicu od 5 km. 

Po tom svom uspjehu Vedran je na  Run Every Day listi 2525-ti. -Nisu mi važni i ne zanimaju me rekordi, zbog takvog nečeg nisam ni počeo, ni ustrajao, jednostavno uživam u trčanju, tomu sam prilagodio svaku svoju svakodnevicu. Nemam cilja do kada ću to, ići sve dok me to budem mogao, sve to me čini sretnim i zadovoljnim-kazao je na cilju poslije jubliane istrčane, polojske, dnevne, "ture" za Brodportal Vedran Dulj.

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“