Tisuće posjetitelja u Davoru u redovima za riblje specijalitete, zabava do dugo u noć uz TS 'Satir' i 'Vigor' bend

Nakon godine pauze, na radost tisuća posjetitelja, kako onih višegodišnjih, tako i novih iz svih krajeva Lijepe Naše, u Davoru su ponovno organizirane, i to 20. jubilarne, nadaleko poznate Ribarske večeri.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 07.08.2021


I ove godine, zabava je na maksimumu, uz bogatu i jedinstvenu gastronomsku ponudu. Već prve večeri, u petak, 6. kolovoza, nekoliko tisuća ljudi na obnovljenom središnjem trgu uživali su u čuvenim davoračkim specijalitetima: šaranu na rašljama, prženom šaranu, fiš paprikašu, pitama i svim drugim slasnim delicijama na koje se i po nekoliko sati čekalo u redovima. Čak pet tona ribe koju su ove godine pripremili članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“ iz Davora uz pomoć prijatelja iz Davora, Orubice, Štitara i drugih posavskih mjesta brzo je „planulo“, jer tražila se porcija više.

Domaćini su se i ove godine, uz pomoć i potporu Općine Davor te pokroviteljstvo Turističke zajednice Brodsko posavske županije potrudili i za bogat zabavni program. Tako su posjetitelje u petak zabavljali domaće snage - Tamburaški sastav „Satir“ te osječki Vigor bend, dok će se ove subote, 7. kolovoza za dobru atmosferu, uz pomoć „Satira“ pobrinuti Damir Kedžo.
 
 “Članovi Kulturno umjetničkog društva „Matija Antun Relković“, ugostiteljski objekti iz Davora i veliki broj volontera Davoraca i ove godine uložili su veliki trud da sve pripreme i spremno dočekaju sve posjetitelje kako bi im pružili pravo slavonsko gostoprimstvo i nezaboravan provod. Hvala svim Davorcima, hvala svima koji su nas posjetili večeras. Moram priznati da nas je iznenadio broj ljudi. Prekrasno je vidjeti prepun trg domaćih ljudi, onih koji su sačuvali godišnji odmor kako bi nas posjetili, kao i susjedi iz susjednih općina”, kazao je načelnik Općine Davor Đuro Anđelković.
 

Zašto je riba u Davoru toliko tražena i posebna, objasnio nam je jedan od fish majstora Željko Ciprić. "Šaran na rašljama prirpema se kao i drugdje, ali posebna je naša marinada, po tradicionalnoj davoračkoj recepturi u koju smo dodali i pokoji suvremeni začin koji ne smijemo otkriti. A kad je riječ o prženoj ribi, pržimo ju na svinjskoj masti! Da, dobro ste čuli, iako pomalo neobičan spoj ribe i masti, jer smo naviknuli sluđšati kako se roba prirpema iskljuivo s maslinovim uljem. To možda u Dalmaciji, ali kod nas u Slavoniji primat još uvijek drži prirodna domaća mast od svinjeće slanine"  rekao nam je Ciprić  otkrio kako su samo KUD-ovci pripremili 2,5 tone ribe za ovogodišnje Ribarske večeri (i trebat će još), pus dodatnih 2,5 tone od drugoh ponuđača koji su se uključili u ovu čuvenu ribarsku manifestaciju, po kojoj je Davor nadaleko poznat. Još od pamtivijeka, otkad su stari Davorci, ribari, lovili ribu u Savi i od nje živjeli.
 


   
foto: ivica vlašić
 

Zadnje vijesti

Brođani superiorno do finala

Rođen znameniti hrvatski paleontolog Dragutin Gorjanović-Kramberger

Minimalni poraz Marsonije na gostovanju u Ivankovu kod Bedema

FOTO GALERIJA

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću