Tisuće hodočasnika u Gospinom svetištu u Slavonskom Brodu, misno slavlje predvodio požeški biskup

Blagdan Gospe Brze Pomoći danas je na posebno svečan način proslavljen u Slavonskom Brodu, u njezinom svetištu i istoimenoj župi. Veliki broj hodočasnika od ranoga je jutra pohodio brodsko svetište, sudjelujući na više svetih misa i pobožnosti, a središnje hodočasničko euharistijsko slavlje predvodio je požeški biskup mons. dr. Antun Škvorčević.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 08.01.2018


Slavonski Brod danas je bio nacionalno marijansko hodočasničko središte – Gospi Brze Pomoći u njezino brodsko svetište stigli su hodočasnici sa svih strana: iz Zagrebačke nadbiskupije, Požeške biskupije, iz nadbiskupija Đakovačko osječke, Vrhbosanske...

 "Po primjeru Isusove majke svi smo pozvani naslijedovati njezina sina – Boga, koji se utjelovio kako bi i sam postao jedan od nas. No, koliko smo mi spremni poput Marije uistinu živjeti našu vjeru?" - pitanje je koje je biskup Škvorčević danas iz Slavonskog Broda uputio svim vjernicima okupljenima na svetoj misi. Blisko vezan uz  slavonskobrodsko svetište u svom svećenikom služenju, biskup Škvorčević redovito otvara godinu čašćenja Gospe Brze Pomoći, upravo na njezin blagdan, koji je ujedno i prvi crkveni god u Đakovačko osječkoj nadbiskupiji u novoj kalendarskoj godini. Koncelebrirao je generalni vikar Đakovačko osječke nadbiskupije mons. Ivan Ćurić.
 
Gospi se već 60 godina u Slavonski Brod dolaze moliti i brojne obitelji. Stoga je ovogodišnja proslava u znaku obitelji, a molitveno geslo slavlja blagdana jedan je od zaziva litanija Gopsi Brze Pomoći  „Radosti čestitih obitelji, pohiti da nam pomogneš!“ 
 
A u Crkvi i društvu štovanje Gospe Brze Pomoći proširilo se od početka 19. stoljeća iz američkog grada New Orleansa, zahvaljujući redovnicama uršulinkama, koje su ovu pobožnost prije 60 godina donijele i u Slavonski Brod.  
Zadnje vijesti

SINDROM ZVAN HRVATSTVO

Vlč. Zlatko Hnatešin proslavio mladu misu

Nogometaši Marsonije krenuli s pripremama za novu sezonu motivirani uspjehom Vatrenih

FOTO GALERIJA

Početak novih radova na pješačkim stazama; danas izgradnja u Ulici J.J. Strossmayera

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije