"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Danas slavimo Tijelovo, svetkovinu Presvetog Tijela i Krvi Kristove. Državni je to praznik i neradni dan u većini zemalja Europske unije. Vjernici su dan obilježili tradicionalnim procesijama i klanjanjima pred Presvetim Oltarskim Sakramentom. Velika tijelovska procesija prošla je danas ulicama Slavonskog Broda.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 20.06.2019
"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"


Isus prolazi ulicama Slavonskog Broda!  Na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove u tijelovskoj procesiji prvopričesnici, folkloraši u narodnim nošnjama, zboraši, vatrogasci, policajci, veterani 108. brodske brigade, brojne Brođanke i Brođani... 

Utjelovljeni Bog, u osobi Isusa iz Nazareta, koji je ustanovio Euharisitiju i darovao nam svoje Tijelo i Krv kao hranu za vječni život – središnje je otajstvo svetkovine Tijelova. Tijelovo ili Brašančevo je upravo to slavlje presvetog sakramenta Euharistije i temeljne istine: da je Isus pravi čovjek i pravi Bog. Ali i slavlje zajedništva i jedinstva na koje nas Krist poziva. Stoga je i danas Tijelovo u Slavonskom Brodu proslavljeno u zajedništvu vjernika rimokatlika i grkokatolika, znači i po zapadnom i po istočnome obredu.
 
 Stoga je i danas Tijelovo u Slavonskom Brodu proslavljeno u zajedništvu vjernika rimokatolika i grkokatolika. Procesiju su prevodili župnik i dekan slavonskobrodski Ivan Lenić, župnik brodske grkokatoličke župe Uzvišenja sv. Križa p. Aleksandar Hmilj te oci franjevci p. Klaudio Milohanović i p. Goran Malenica...
 
Procesiji je prethodilo misno slavlje u župi Gospe Brze Pomoći, a u franjevačkoj crkvi Presvetoga Trojstva održana je završna blagoslovna molitva i adoracija pred Presvetim.

 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Pobjeda kuglača Zanatlije nad Šećeranom VIRO

Imenovana nova uprava Đuro Đaković Specijalnih vozila

Djeci ni u kojem slučaju ne davati petarde i drugu pirotehniku

FOTO GALERIJA

Održan prvi ronilački tečaj za hitna spašavanja u Slavonskom Brodu

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno