Tijekom ovog vikenda pojačan nadzor prometa

Na području Policijske uprave brodsko-posavske, u siječnju 2021. godine, evidentiran je manji broj poginulih u prometnim nesrećama za jednu osobu. Smanjen je broj teško ozlijeđenih osoba za 6 osoba ili 75 %, te je također smanjen broj lakše ozlijeđenih osoba za 23 osobe ili 60,53 %.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.02.2021
Tijekom ovog vikenda pojačan nadzor prometa


 U siječnju 2021. godine, na području policijske uprave, evidentirano je 12 prometnih nesreća u kojima je utvrđena prisutnost alkohola u organizmu vozača, što predstavlja povećanje broja takvih prometnih nesreća u odnosu na 2020. godinu za 5 prometnih nesreća ili 71,43 %.

Grubo kršenje propisa o ograničenju brzine kretanja uz alkohol, nekorištenje sigurnosnog pojasa, zaštitne kacige na motociklima i mopedima uz distrakciju u cestovnom prometu, odnosno odvlačenje pažnje od prometne situacije, npr. korištenje mobitela vozača tijekom vožnje (ili pješaka), za posljedicu imaju najteža stradavanja u cestovnom prometu. 

Tijekom nadolazećeg vikenda (20./21. veljače) policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, provesti će koordiniranu akciju u suradnji sa susjednim policijskim upravama. Akcija će biti preventivno represivnog karaktera usmjerena na suzbijanje prekršaja vožnje pod utjecajem alkohola i pod utjecajem droga, ali i drugih teških prekršaja u prometu koji su izravni uzročnici prometnih nesreća. Cilj je smanjenje broja sudionika prometnih nesreća pod utjecajem alkohola, te podizanje razine prometne kulture i sigurnosti prometa na cestama. 

Sve sudionike u prometu pozivamo na oprez i poštivanje prometnih propisa, kako svojim neodgovornim ponašanjem ne bi doveli u opasnost svoj život, ali i život drugih sudionika u prometu.

Zadnje vijesti

Oriolik se plasirao u četvrtfinale Kupa Hrvatske

28 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Klub mladih Udruge osoba s invaliditetom "Loco Moto" uživa u zajedničkom druženju

NAJČITANIJE DANAS

Nagrada Ambasador elektroničke glazbe

Među nominiranima su dva DJ-a i jedno glazbeno izdanje iz Slavonskog Broda

FOTO GALERIJA

U Požegi započelo dragovoljno vojno osposobljavanje 29. naraštaja ročnika

Najveća općina u Brodsko posavskoj županiji obilježava svoj dan

Radio92fm i Društvo multiple skleroze dobili vrijednu donaciju Zaklade Novo sutra

Jutro zimske idile u Slavonskom Brodu

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta "Kuće sretnih ciglica“