Teško ozlijeđena 23-godišnjakinja, lakše 65-godišnjak koji joj je oduzeo prednost

Prilikom skretanja ulijevo oduzeo prednost prolaska drugom automobilu

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.08.2022
Teško ozlijeđena 23-godišnjakinja, lakše 65-godišnjak koji joj je oduzeo prednost


 Na županijskoj cesti kod Bodovaljaca, dana 30. srpnja, u 13.30 sati, dogodila se prometna nesreća u kojoj je jedna osoba teško, a jedna lakše ozlijeđena.

Policijski službenici su očevidom utvrdili da je 65-godišnjak upravljajući osobnim automobilom prilikom skretanja ulijevo oduzeo prednost prolaska osobnom automobilu kojim je upravljala 23-godišnjakinja. Pritom je došlo do sudara automobila i odbacivanja jednog automobila (kojim je upravljao 65-godišnjak) u kanal. U prometnoj nesreći 23-godišnjakinja je teško ozlijeđena, te je prevezena na liječenje u bolnicu u Novoj Gradiški, gdje je i zadržana, dok je 24-godišnjak putnica nakon pružene liječničke pomoći puštena kući.

Policijski službenici protiv 65-godišnjka podnose kaznenu prijavu zbog sumnje u počinjenje kaznenog djela izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu. Također mu je izdan i obavezni prekršajni nalog, jer nije tijekom vožnje koristio zaštitni sigurnosni pojas. 

Od ponedjeljka 25. do 31. srpnja, na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, dogodile se ukupno 22 prometne nesreće, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 18 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama teško su ozlijeđene 2 osobe. 

Policijski službenici su u pojačanim nadzorima utvrdili 237 prometnih prekršaja, od čega 79 prekršaja nepropisnih brzina, 57 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 19 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 16 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te druge prometne prekršaje.

Najveća nepropisna brzina od 199 km/h, utvrđena je na autocesti A3 (28. srpnja, u 21.25 sati), za što je sankcioniran 43-godišnji vozač osobnog automobila, dok je najvećom nepropisnom brzinom od 126 km/h kroz naselje (Okučani), dana 31. srpnja, oko 15  sati, jurio 31-godišnjak upravljajući osobnim automobilom. 

Najveća koncentracija alkohola od 2,26 promila, očitana je (dana 29. srpnja, u 16.25 sat), u organizmu 29-godišnjaka, koji je u Novoj Gradiški upravljao osobnim automobilom. Također je prekoračio brzinu kretanja, te nije kod sebe imao važeću vozačku dozvolu.

Nadalje, u Slavonskom Brodu, u Kumičićevoj ulici, istoga dana, oko 23 sati, u Slavonskom Brodu, policijski službenici su kontrolom utvrdili da 26-godišnjak upravlja automobilom za vrijeme dok mu je vozačka dozvola oduzeta. S obzirom na to da je bio pod vidnim utjecajem opijata, policijski službenik je zahtijevao da se isti podvrgne ispitivanju droga u organizmu što je isti odbio. Budući da je postojala opasnost da će nastaviti sa činjenjem prekršaja doveden je u policiju gdje je zadržan do prestanka djelovanja opijata. Prekršitelji prometnih prekršaja su adekvatno sankcionirani.

Policijski službenici podsjećaju vozače na njihove obveze i dužnosti, te nastavljaju i dalje s nadzorima prometa. Aktivnosti policije biti će usmjerene prema vozačima koji svojim ponašanjem grubo krše prometne propise, a posebno prema onima koji prekorače brzine kretanja, voze pod utjecajem alkohola i tako ugrožavaju sebe i ostale sudionike u prometu.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara