Tenisačica Ivona Riđan očekuje nastavak sezone

Situacija s koronavirusom stopirala je sve pa tako i cijeli svjetski sport. To se odnosi i na mlade sportaše koji uz dobar i kvalitetan rad mogu napraviti dobru karijeru. Među njima je i 13-to godišnja tenisačica Ivona Riđan koja je za sada na dobrom putu kako bi postala uspješna u svom sportu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.03.2020
Tenisačica Ivona Riđan očekuje nastavak sezone


 U prošloj godini Ivona Riđan bila je među 3 najbolje u Hrvatskoj u kategoriji do 12 godina premda je dobijala prvu i drugu s rang liste, Doru Biondić iz Opatije i Doru Mišković iz Zagreba. Za mladu Brođanku prošla sezona bila je jako dobra s obzirom da je na turnirima do 12 i 14 godina ukupno osvojila 19 prvih mjesta. U ovoj 2020. godini nastupila je na 3 turnira i svi su bili do 14 godina što je za godinu starije igračice od nje. Tako je u Vinkovcima došla do naslova, dok je u Osijeku osvojila 2. mjesto nakon što je u finalu poražena od domaće igračice Nere Tešankić. Na posljednjem turniru koji je odigrala prije stanke u Malom Lošinju bila je treća pojedinačno te u druga u parovima s Majom Brnić.

Prema tome od nedavno Ivona Riđan na treninge kod trenera Josipa Kellera ide u Požegu. Samostalni dio odrađuje u Tenis dvorani Brod s ocem Alenom koji je stalno uz nju. U ovom sportu, a to pokazuje povijest uloga roditelja je iznimno važna.

Osim što Ivona Riđan u Požegi radi s trenerom Kellerom odličan sparing partner joj je Fran Rakonić koji je godinu dana stariji od nje i koji je u svom godištu među najboljima u Hrvatskoj.

Pred Ivonom je sada period u kojem će pričekati smirivanje situacije u Hrvatskoj oko Koronavirusa kako bi mogla nastaviti s treninzima i turnirima koji ju očekuju u ovoj godini.

Osim domaćih turnira Ivona Riđan u prošloj godini  bila je u francuskoj Nici na kojem je došla do četvrt-finala, dok je 2 puta bila u Budimpešti u kojoj je jednom bila u finalu, a drugi puta u polufinalu. U ovoj godini do sada su mladoj Brođanki odgođeni turniri u: Vinkovcima, Solinu, Zagrebu, Nikšiću i Novom Sadu te do 20. travnja sigurno nema natjecanja, a za kasniji period još nije poznato. 

Zadnje vijesti

Više od stotinu ugostiteljskih objekata iz 11 županija sudjeluje u Danima Okusa hrvatske tradicije

Prošli tjedan 33 prometne nesreće s dvije teže i 15 lakše ozlijeđenih osoba

31-godišnjakinja osumnjičena za počinjenje šest kaznenih djela krađe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO / FOTO

Krešine riječi "kroz voljeni grad geslo ljubavi buja" zaživjele na 13. memorijalu "Ostat ću mlad"

FOTO GALERIJA

Teku završni infrastrukturni radovi na izgradnji Kuće Tambure

Novih 9,4 milijuna kuna iz programa ruralnog razvoja za ulaganje u tovno govedarstvo u Slavoniji

11. Kongres pilinara jugoistočne Europe ponovno u Slavonskom Brodu

Svečano otvoren novi vrtić u Sibinju

Obilježen Europski tjedan mobilnosti