Tenisačica Ivona Riđan očekuje nastavak sezone

Situacija s koronavirusom stopirala je sve pa tako i cijeli svjetski sport. To se odnosi i na mlade sportaše koji uz dobar i kvalitetan rad mogu napraviti dobru karijeru. Među njima je i 13-to godišnja tenisačica Ivona Riđan koja je za sada na dobrom putu kako bi postala uspješna u svom sportu.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 20.03.2020
Tenisačica Ivona Riđan očekuje nastavak sezone
 U prošloj godini Ivona Riđan bila je među 3 najbolje u Hrvatskoj u kategoriji do 12 godina premda je dobijala prvu i drugu s rang liste, Doru Biondić iz Opatije i Doru Mišković iz Zagreba. Za mladu Brođanku prošla sezona bila je jako dobra s obzirom da je na turnirima do 12 i 14 godina ukupno osvojila 19 prvih mjesta. U ovoj 2020. godini nastupila je na 3 turnira i svi su bili do 14 godina što je za godinu starije igračice od nje. Tako je u Vinkovcima došla do naslova, dok je u Osijeku osvojila 2. mjesto nakon što je u finalu poražena od domaće igračice Nere Tešankić. Na posljednjem turniru koji je odigrala prije stanke u Malom Lošinju bila je treća pojedinačno te u druga u parovima s Majom Brnić.

Prema tome od nedavno Ivona Riđan na treninge kod trenera Josipa Kellera ide u Požegu. Samostalni dio odrađuje u Tenis dvorani Brod s ocem Alenom koji je stalno uz nju. U ovom sportu, a to pokazuje povijest uloga roditelja je iznimno važna.

Osim što Ivona Riđan u Požegi radi s trenerom Kellerom odličan sparing partner joj je Fran Rakonić koji je godinu dana stariji od nje i koji je u svom godištu među najboljima u Hrvatskoj.

Pred Ivonom je sada period u kojem će pričekati smirivanje situacije u Hrvatskoj oko Koronavirusa kako bi mogla nastaviti s treninzima i turnirima koji ju očekuju u ovoj godini.

Osim domaćih turnira Ivona Riđan u prošloj godini  bila je u francuskoj Nici na kojem je došla do četvrt-finala, dok je 2 puta bila u Budimpešti u kojoj je jednom bila u finalu, a drugi puta u polufinalu. U ovoj godini do sada su mladoj Brođanki odgođeni turniri u: Vinkovcima, Solinu, Zagrebu, Nikšiću i Novom Sadu te do 20. travnja sigurno nema natjecanja, a za kasniji period još nije poznato. 

Zadnje vijesti

Sutra na brodskoj Fišijadi 2020. riblji fiš kuhat će 60 ekipa

Započeo EU projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje u Okučanima

Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”