Tenisači Broda poraženi od Požege

U novoj sezoni Treće lige – istok Tenis klub Brod nakon 4 odigrane utakmice ima polovičan učinak od 2 pobjede i 2 poraza.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.06.2021


 Sve je dobro počelo za Brođane nakon dvije uzastopne pobjede, a onda su doživjeli poraze prvo domaći od Požege i posljednji na gostovanju u Novoj Gradiški. Ekipa nije bila u kompletnom sastavu i to je glavni razlog zašto su izgubili posljednja 2 meča.

Tenisači Broda prvo su senzacionalno u svojoj prvoj utakmici u novoj sezoni sa 4:3 dobili prvog favorita Treće lige - istok Vinkovce nakon što su gubili s 3:0. Onda su lako sa 6:1 slavili u Đakovu, dok je treća utakmica protiv Požege bila jako slična onoj prvoj protiv Vinkovaca. Podsjetimo da se prvo igra 5 pojedinačnih mečeva nakon kojih su na programu 2 u parovima. Požežani su dobro krenuli te su zabilježili 3 početne pobjede. Prvo je Ivan Barišić sa 6:0 i 6:2 nadigrao domaćeg Ivana Bradića, da bi u drugom meču gostujući kapetan Marko Hruška sa 6:3 i 6:0 bio bolji od Marija Šlibara. Gotovo jednako uvjerljiv u trećem pojedinačnom meču bio je Požežanin Petar Urh koji je sa 6:3 i 6:1 svladao Đuru Drčelića.

Tenisače Broda u igru su vratili Pejo Matković i Borna Buljan koji su došli do pobjeda protiv svojih protivnika u pojedinačnim mečevima. Tako je Matković sa 6:1, 5:7 i 10:6 dobio Ninu Abramovića, dok je Buljan sa 6:3 i 6:1 svladao Edija Šulca. Tako je prije dvije igre parova ukupan rezultat u meču bio 3:2 za tenisače Požege. Na taj način je sve nekako mirisalo na to da će oba domaća para dobiti svoje protivnike što bi im u konačnici donijelo pobjedu sa 4:3. Naravno da je bilo teže jer u ovom meču nisu igrali: Ivan Škrinjar, Boris Tuličić i Matija Huljić.

Odlično su domaći parovi krenuli u svoje mečeve. Naime, Jasminu Hasiću i Borni Buljanu pripao je prvi set sa 6:2 protiv Ivana Barišića i Petra Urha. Također prvi set sa 6:3 dobio je i drugi domaći par Pejo Matković i Mario Šlibar protiv Marka Hruške i Nine Abramovića. Tako je svakom paru Tenis kluba Broda trebala pobjeda u drugom setu do kojeg nisu došli. Požežani su u oba meča igre parova dobili drugi set te su na taj način izborili super tie-break koji se igra do 10. U oba meča igre parova gosti iz Zlatne doline bili su uspješniji te im je na kraju s 5:2 u meču pripala ukupna pobjeda. Odmah nakon tog susreta Brođani su gostovali u Novoj Gradiški u kojoj su vodili s 3:2 nakon pojedinačnih mečeva, a onda su opet poraženi u obje igre parova za konačnih 4:3. Da su u Novoj Gradiški imali Bornu Buljana i Ivana Škrinjara možda bi i dobili taj meč, a ovako se okreću suboti, 12. lipnja kada će na domaćem terenu od 9 sati ugostiti Županju.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske