Temperatura zraka "kreće" i do blizu +20(!) stupnjeva

U drugoj polovici (ovoga) tjedna temperatura zraka "ići" će i preko +16 stupnjeva, ponegdje moguće čak i blizu +20(!), najava je meteorologa a donosi Index.hr, pridodajući kako je pred nama, za ovo doba godine, neugodna promjena vremena.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 03.02.2021
Temperatura zraka "kreće" i do blizu +20(!) stupnjeva


 Što li (nam) se to događa s vremenom i vremenskim prilikama onako laički možemo tek nagađati, ali da, recimo, zime ima i nema, pa i unatrag više godina, i nije neka novost ni iznenađenje. I godinama unatrag za zimskih mjeseci znalo je biti nenadanih promjena vremena ali ovako, da, ponovimo, zime nit' ima nit' nema, rijetko je. Očito je da to u idućim godinama s obzirom na globalne promjene klime na planeti Zemlji više i neće biti iznenađenje nego, nažalost, konstanta, normalna stvar.

I, kako je još u nedjelju za Index.hr najavila meteorologinja Dunja Mazzocco Drvar, od danas pa nadalje očekuje nas sve žešća južina te porast temperature još izraženiji od onoga prije 10-ak dana. Slijedom toga, u drugoj polovici tjedna "idemo" preko +16, ponegdje moguće i blizu +20°C. Takve temperature nisu neobične za veljaču, ali takav nagli porast nipošto nije ugodan. Već u srijedu "kreće"  jugozapadnjak, idemo na +12, u četvrtak na +16 stupnjeva, dani će biti djelomice sunčani, tek u Gorskom kotaru oblačnije, u nedjelju naoblačenje i kiša će se proširiti na cijelu zemlju, temperatura će "opstati" između +12 i +15, to će uvelike pridonijeti otopljenju i postojećih ostataka snijega.

Zadnje vijesti

Održani 24. po redu Rešetarački susreti pjesnika

Marsonia slavila na gostovanju u Pleternici unatoč igraču manje i ranom vodstvu domaćih

30. obljetnica osnutka 121. brigade HV Nova Gradiška

FOTO GALERIJA

SIkirevački motivi rame uz rame s najboljim hrvatskim i europskim čipkama

Dovršavaju se infrastrukturni radovi na Kući Brlić

Započelo postavljanje umjetne trave na pomoćnim terenima stadiona kraj Save

10. Dječji sajam oduševio najmlađe Brođane

Novogradiški "Trenkovci" na vikendu na otoku Pagu kao priprema za Vinkovačke jeseni