Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

„Slavonika 5.0" naziv je projekta Tehičke škole u Slavonskom Brodu s ciljem ustrojavanja Regionalnog centra kompetentnosti u sektoru strojarstva i elektrotehnike.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.11.2019
Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna


 Projekt je, uz nazočnost pomoćnika ministra Vlade Prskala, zamjenika župana Damira Mirkovića, ravnateljice Tehničke škole u Slavonskom Brodu Vikice Lukić te predstavnika CTR-a, predstavljen u utorak 29. listopada 2019. u Maloj vijećnici županijske uprave.

Regionalni centar kompetentnosti treba postati mjesto izvrsnosti strukovnog obrazovanja i osposobljavanja u kojemu će se uz osnovnu djelatnost strukovnog obrazovanja, koja obuhvaća i provedbu učenja temeljenog na radu, obavljati i osposobljavanje i usavršavanje te druge djelatnosti koje trebaju pridonijeti poboljšanju kvalitete strukovnog obrazovanja i osposobljavanja odnosno njegove prilagodbe potrebama gospodarstva i tržišta rada.

Pomoćnik ministra Vlado Prskalo podsjetio je kako su donošenjem Zakona o odgoju i obrazovanju, nacionalnog kurikuluma te mreže centara kompetentnosti otklonjene sve prepreke za daljnji napredak Projekta "Slavonika 5.0." te dodao kako na raspolaganju stoji 1.600.000.000 kuna iz Europskog socijalnog fonda i koje treba privući.

U Regionalni centar kompetentnosti uključit će se četiri strukovne škole iz Brodsko-posavske županije: Tehnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Slavonski Brod, Industrijsko-obrtnička škola Nova Gradiška te Elektrotehnička i ekonomska škola Nova Gradiška, a ulaganja u Projekt predviđena su u iznosu 80 milijuna kuna.

Zadnje vijesti

Bespilotne letjelice i za Javnu vatrogasnu postrojbu Grada Slavonskog Broda

Košarkaši Rekord Tima poraženi u završnici utakmice

Dvojicu udario metalnim montiračem, vrijeđao i policajce

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos