Tamburica i mandolina oduševile Brođane

Više od 3.000 Brođana uživalo je u trosatnoj svirci Bosutskih bećara i jedne od najpopularnijih hrvatskih klapa.

Autor: Daniela Kuzmić | Datum objave: 24.03.2013
Dobitna kombinacija tamburaša i dalmatinske „pisme“ ponudila je spektakularni koncert Tomislava Bralića i klape Intrade, te Bosutskih bećara, koji je ovaj puta imao humanitarnu notu. Brođani su se zagrijavali uz tamburaše, na čijem se repertoaru i ovom prilikom našlo puno više od uobičajene tamburaške glazbe, nakon kojih su se zaorili hitovi „Zora bila“, „Da te mogu pismom zvati“, „Croatio iz duše te ljubim“ i drugih.

Nakon koncerta smo razgovarali s Tomislavom Bralićem koji nam je otkrio zašto vole Slavoniju, najavio turneju po Americi i rekao što misli o „Mižeriji“.

Nakon Osijeka, Vinkovaca i Đakova, opet je na red došao Brod, zašto se Intrade vrača među Brođane?

U Slavoniji nam je uvijek lijepo! Ovdje je drugi mentalitet, druge su pjesme i običaji, ali pjesma sve spaja u jedno. Pjesma je ta koja nas sve ujedinjuje, a mi pjevamo kako znamo i to ljudi vole. Večeras smo imali spoj tamburice i mandoline….iste smo pjesme dušo mi svirali….

Najavili ste turneju po Americi?

Idemo za deset dana u New York, Chicago, Cleveland i Detroit. Organizator je naša Skardona u suradnji s izdavačkom kućom iz New Yorka. Jako nas veseli što nećemo nastupati po klubovima, nego u  koncertnim dvoranama. Bit će to zasigurno jedna prava turneja.

Hrvatsku ove godine na Eurosongu  predstavlja klapa, koje su vaše prognoze?

Mislim da će to biti dobro! Pjesma nije loša, dečki dobro pjevaju, jedino bi ja izbacio onu koreografiju. Svakako im želim sreću!

Imali ste do sada nekolko suradnji, imate li u planu još koju?

Nemam ništa u planu, to se sve spontano događa. Ostvario sam suradnju s Oliverom, Lidijom Bačić, Goranom Karanom, što je bilo jako dobro i zanimljivo. Ima dosta tih suradnji, ja se uvijek odazovem kad me pozovu. Kolege smo i red je da si pomažemo. 

Prije samog koncerta, Klapa Intrade u suradnji s Turističkom zajednicom imala je druženje s medijima u Tvrđavi. Kako je bilo pogledajte u video prilogu.

{youtube}ZBM7M5fhzm8|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji