Tamburaška večer NG ljeta, s daškom mora, uz Klapu Rišpet

Tamburaška večer 22. Novogradiškog glazbenog ljeta privukla je sinoć u Novu Gradišku tisuće posjetitelja ne samo s područja grada, nego i iz susjednih gradova i županija. Manifestaciju je svečano otvorio gradonačelnik Vinko Grgić, u društvu brodsko-posavskog župana Danijela Marušića.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 19.08.2017


Svečanost otvorenja glazbenim jje nastupom uveličala Gradska glazba Nova Gradiška, uz vokalnu solisticu Barbaru Dautović. Inače Gradska glazba osvojila je na nedavnom državnom natjecanju puhačkih orkestara u Novom Vinodolskom sjajno drugo mjesto. 
 
Večer je potom nastavljena uz nastupe domaćih tamburaških sastava „Legato“, „Lengeri“ te doajena „NG ljeta“, tamburaškog sastava „Satir“ iz Davora koji na NG ljetu nastupaju od samog njenog početka, pune 22 godine. Ujedno su promovirali i svoj novi album "Godine su da se broje".
 
Organizatori, Turistička zajednica Grada Nova Gradiška ovoga su puta odlučili tamburaškoj večeri dodati dašak mora te Novogradiščanima poklonili izvrstan nastup splitske klape „Rišpet“, klape koja je u posljednjih šest godina otkako je osnovana, u samom vrhu hrvatske klapske glazbe. Dečki iz „Rišpeta“ predvođeni pjevačem Ivom Amulićem dobrano su zagrijali novogradišku publiku. 

Bogata gastro ponuda, sajam rukotvorina i domaćih proizvoda novogradiških OPG-a, craft beer festival u obnovljenom gradskom parku, degustacije, izložbe...samo su do bogatih popratnih sadržaja ovogodišnjeg Novogradiškog glazbenog ljeta - ima svega, za sve generacije...
 
Subota, 19. kolovoza rezervirana je za zabavnu večer. Od 20,00 sati i ove godine počinje tradicionalni festival „Djeca pjevaju hitove“, a nakon toga nastupa zvijezda večeri „Severina“. Ulaz je slobodan, atmosfera svih ovih večeri odlična, stoga vas organizatori pozivaju da i večeras svakako budete na središnjem gradskom trgu u Novoj Gradiški.
 
 

Zadnje vijesti

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

Prvi potvrđeni slučaj koronavirusa U Wuhanu

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja