Tamburaši FAB-a najbolji na 37. smotri tamburaških sastava Brodsko-posavske županije

Slavonski Kobaš protekle je nedjelje bio središte tamburaške glazbe: održana je 37. županijska smotra tamburaških sastava!

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2019
Tamburaši FAB-a najbolji na 37. smotri tamburaških sastava Brodsko-posavske županije
 Da tamburaška glazba itekako još živi i da tradiciju glazbene baštine ustrajno njeguju nove generacije mladih svirača na ovom drevnom instrumentu – dokazuje i dugogodišnja smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu. Ove nedjelje održana je 37. po redu, koja je okupila brojne mlade tamburaše, s njima i vesele pjevačke skupine.

Raspjevana jesen u Slavonskom Kobašu! Mladi tamburaši i prelijepe divojke priredili su večer za pamćenje – večer 37 . smotre tamburaških sastava Brodsko posavske županije.

Jedan od njih je i mladi Josip Matanović, učenik slavonskobrodske Glazbene škole i aktualni prvak Hrvatske u sviranju brača.  Čuli smo i kako zvuči bisernica u izvedbi Nikole Vinceka, također učenika brodske Glazbene škole koji je prošle godine bio osvojio prvo mjesto u kategoriji svog instrumenta na međunardnom festivalu u Subotici. Nove generacije tamburaških sastava donose i neke nove trendove: tradicionalne slavonske skladbe s elementima popa.

Pred kobaškom publikom predstavili su se tamburaški sastavi KUD-ova iz Starog Petrovog Sela, Stupničkih Kuta, Podvinja, Drežnika, Slavonskog Broda, ali i posebni gosti iz Bjelovarsko bilogorkse županije – članice i članovi Gareškog kulturnog centra iz Garešnice.

I sve to zahvaljujući vrijednim članovima kobaškog KUD-a Matija Gubec, koji su uz smotru priredili i prigodan koncert u župnoj crkvi s nastupom mladih učenika brodske Glazbene škole i Ženske pjevačke skupine KUD-a Matija Antun Relković iz Davora, a u prostorijama kobaške škole otvorena je i prigodna etno izložba.

Po ocjeni stručnoga suda najboljim na smotri proglašen je tamburšaki sastav FAB-a koji će predstavljati BP Županiju na Državnoj smotri dok će TS iz Drežnika iduće godine sudjelovati na Brodskom kolu, u programu Revije i izbora najljepših narodnih nošnji.

Zadnje vijesti

Hrvatska osvaja srebrnu medalju na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj