Tamburaši FAB-a najbolji na 37. smotri tamburaških sastava Brodsko-posavske županije

Slavonski Kobaš protekle je nedjelje bio središte tamburaške glazbe: održana je 37. županijska smotra tamburaških sastava!

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.10.2019
Tamburaši FAB-a najbolji na 37. smotri tamburaških sastava Brodsko-posavske županije


 Da tamburaška glazba itekako još živi i da tradiciju glazbene baštine ustrajno njeguju nove generacije mladih svirača na ovom drevnom instrumentu – dokazuje i dugogodišnja smotra tamburaških sastava u Slavonskom Kobašu. Ove nedjelje održana je 37. po redu, koja je okupila brojne mlade tamburaše, s njima i vesele pjevačke skupine.

Raspjevana jesen u Slavonskom Kobašu! Mladi tamburaši i prelijepe divojke priredili su večer za pamćenje – večer 37 . smotre tamburaških sastava Brodsko posavske županije.

Jedan od njih je i mladi Josip Matanović, učenik slavonskobrodske Glazbene škole i aktualni prvak Hrvatske u sviranju brača.  Čuli smo i kako zvuči bisernica u izvedbi Nikole Vinceka, također učenika brodske Glazbene škole koji je prošle godine bio osvojio prvo mjesto u kategoriji svog instrumenta na međunardnom festivalu u Subotici. Nove generacije tamburaških sastava donose i neke nove trendove: tradicionalne slavonske skladbe s elementima popa.

Pred kobaškom publikom predstavili su se tamburaški sastavi KUD-ova iz Starog Petrovog Sela, Stupničkih Kuta, Podvinja, Drežnika, Slavonskog Broda, ali i posebni gosti iz Bjelovarsko bilogorkse županije – članice i članovi Gareškog kulturnog centra iz Garešnice.

I sve to zahvaljujući vrijednim članovima kobaškog KUD-a Matija Gubec, koji su uz smotru priredili i prigodan koncert u župnoj crkvi s nastupom mladih učenika brodske Glazbene škole i Ženske pjevačke skupine KUD-a Matija Antun Relković iz Davora, a u prostorijama kobaške škole otvorena je i prigodna etno izložba.

Po ocjeni stručnoga suda najboljim na smotri proglašen je tamburšaki sastav FAB-a koji će predstavljati BP Županiju na Državnoj smotri dok će TS iz Drežnika iduće godine sudjelovati na Brodskom kolu, u programu Revije i izbora najljepših narodnih nošnji.

Zadnje vijesti

Kakva je budućnost bosanskobrodske Rafinerij?

Grad u akademskoj godini 2019./2020. stipendira 40 studenata

Obilježava se Međunarodni dan bijelog štapa

FOTO GALERIJA

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...

U Bruxellesu otvoreno Predstavništvo Slavonije, Baranje i Srijema