Svi zadovoljni, i trkači maratonci i rockeri s gitarama

Programe prve večeri ovogodišnjeg rock maratona u brodskoj Tvrđavi u petak navečer pratilo je oko 2000 posjetitelja. Svirka je potrajala do iza ponoći i svi su bili vrlo zadovoljni, i publika i rockeri.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 26.08.2017


Dva sata prije početka nastupa rock sastava na velikoj spektakularnoj pozornici ulicama Broda održana je prva, ubuduće i tradicionalna, maratonska utrka. Točno 80 trkača iz Hrvatske i BiH istrčalo je stazu od 10 kilometara, cilj je bio obogatiti sadržaje glazbenih festivalskih događanja te pokušati da ova utrka bude uvrštena u programe rekreativnih maratonskih utrka koje se održavaju diljem Europe i svijeta. Najbrži od svih bio je Danijel Fak iz Đuđenovca.

-Jako mi je drago da sam pobijedio, utrka je bila dobra i stoga što je trčana noću kade je vrućina bila manja. Trčim od 2012.godine, doći ću i dogodine ako me pozovu-kazao je za Brodportal po ulasku u cilj Danijel Fak, koji je od Tvrđave, brodskim ulicama do Poloja i natrag istrčao za samo 32 minute, što je vrlo dobar rezultat. Pobjednički pehar uručio mu je gradonačelnik Mirko Duspara. U ženskoj konkurenciji prva je bila Dubravka Mezec, druga mjesta pripala su Anti Živkoviću i Nives Zebić, a treća Vlatki Lovrec Poljanac i Deanu Radancu. -Ovo je prvi maraton, nadam se da će postati tradicija. Uz čestitke najboljima valja reći kako je na nama Brođanima da sve ovo podržimo i da nas bude sve više i više u ovoj našoj Tvrđavi-kazao je prilikom dodjele pehara, medalja i nagrada gradonačelnik Duspara.

U glazbenom dijelu programa najviše pozornosti publika je pokazala i uživala tijekom nastupa Jurice Pađena i Aerodroma i Teške industrije. Večeras, u subotu, zvijezda večeri su Jura Stublić i Film te Opća opasnost, prije njih nastupit će Teška industrija, Aerodrom, Bang Bang, Flyer, Markiz, Fluentes, Bono, Nola i  Zemlja gruva.

Zadnje vijesti

9 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

Od danas građanima na raspolaganju još jedno parkiralište u gradu uz naplatu

Nezakonito isplatili više milijuna kuna s računa trgovačkih društava i oštetili državni proračun

FOTO GALERIJA

Završeni infrastrukturni radovi na obnovi zapadnog dijela Sjevernog kavalira

Osnovan Stručni savjet ogranka Hrvatskog generalskog zbora za Slavoniju i Baranju

Dovršena istočna tribina na novim terenima ŠRC „Klasije“

Vanesa Tot i Gabrijel Veočić najbolji sportaši Slavonskog Broda, ekipe odbojkaši Marsonije i košarkašice Broda na Savi

Brođanin Stjepan Kirhofer Pravednik među narodima