Svi smo pozvani pomoći ljudima s teškoćama u kretanju

U povodu obilježavanja Međunarodnog dana osoba s invaliditetom, na platou kod kazališno koncertne dvorane I.B.Mažuranić održana je tematska konferencija za novinare, nazočili su joj predstavnici udruga koje okupljaju osobe s invaliditetom s područja grada Slavonskog Broda i Brodsko-posavske županije te Brodsko-posavske policijske uprave.

Autor: Brodportal | Datum objave: 03.12.2021
Svi smo pozvani pomoći ljudima s teškoćama u kretanju


 -Cilj i ove akcije a u povodu obilježavanja 3.prosinca Međunarodnog dana osoba s invaliditetom je da pomognemo ljudima koji imaju problema i poteškoća sa kretanjem, a što je zastupljeno i u Zakonu o prometu na cestama, pogotovo kada je riječ o zabrani parkiranja na mjestima rezerviranim za parkiranje vozila kojima upravljaju invalidne osobe. Bilježimo značajan broj prekršaja parkiranja na parkirnim mjestima za invalidne osobe:2017. godine imali smo 257 takvih prekršaja, u 2018-oj 611, 2019. 543 prekršaja, u 2020-oj 351 a sa današnjim danom u ovoj godini 267-rekao je, uz ostalo, Zlatko Zarožinski, policijski službenik za preventivu cestovnog prometa PU brodsko-posavske.

-Otkako smo akcijom postavili dopunske ploče na znakove za parkiranje vozila samo osoba s invaliditetom ljudi su postali nešto svijesniji kada je riječ o zloporabi parkirnih mjesta za vozila invalidnih osoba. Još nije baš idealno i kako bismo željeli ali pozitivnih pomaka ima-dodao je Željko Pudić, predsjednik Društva oboljelih od multiple skleroze Brodsko-posavske županije. 

Zadnje vijesti

263 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata

Ne sjedajte za upravljač vozila ukoliko ste konzumirali alkohol!

Uhvaćen 18-godišnji počinitelj kaznenih djela teške krađe

FOTO GALERIJA

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu