Sveučilište u Slavonskom Brodu pokrenulo web portal i kreiralo sveučilišnu zastavu i grb, uskoro i konstituiranje Senata

Uoči početka nove akademske godine, Uprava novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu nastavlja s nizom aktivnosti koje propisuje Zakon i sveučilišni Statut. Do kraja mjeseca trebala bi biti održana konstituirajuća sjednica Senata, a u međuvremenu je pokrenut i web portal unisb.hr na čijoj glavnoj stranici dominira i prvi grb Sveučilišta, s likom Ivane Brlić Mažuranić u sredini grba.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 21.08.2020


  U središtu grba novoosnovanog Sveučilišta u Slavonskom Brodu lik je  čuvene hrvatske književnice Ivane Brlić Mažuranić. Treba li tako izgledati sveučilišni grb, neki već propituj, no rektor Sveučilišta  prof. dr. sc. Ivan Samardžić koji je isto predložio i dobio potporu većine najbližih suradnika, uvjeren je kako je to dobar izbor, jer sve ono što je Ivana stvorila i u naslijeđe ostavila budućim generacijama, nastalo je upravo u Slavonskom Brodu. O drugim opcijama, kaže rektor  bilo je vremena promišljati proteklih 5 godina, otkako je donesen Zakon o osnivanju Sveučilišta.

"Ne treba sada za prošuštenim litii suze, nego zasukati rukave i krenuti raditi, jer posla je jako puno uoči početka nove akademske godine", kaže prof. Samardžić. 
U međuvremenu je pokrenuta i web stranica Sveučilišta www.unisb.hr i to na projektnom planu i platformi dosadašnjeg Veleučilišta u Slavonskom Brodu (vusb.hr)
 
Do kraja ovog mjeseca očekuje se i konstituirajuća sjednica Senata, s izborima članova senata i rektorata, a povrh svega važnije je osigurati stručne kadrove. Na Sveučilištu u Slavonskom Brodu trenutačno je 112 zaposlenika, uključivo one sa Strojarskog fakulteta i bivšeg Veleučilišta te za sad jednog profesora s učiteljskog studija. O novim zapošljavanjima rektor će razgovarati već ovog petka, 21. kolovoza u Vladi 
 
Najvažnije je, zaključuje, da svi studenti mogu biti sigurni kako će sve ono što očekuju biti i realizirano, iako doduše i predstojeće akademske godine pod posebnim okolnostima zbog pandemije koronavirusa.
 
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

353 komada oružja, 15 tisuća komada streljiva i 10,7 kg eksploziva predano u 2021.

Upravljao vozilom pod utjecajem alkohola od 1,86 promila

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

FOTO GALERIJA

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata