Svečano otvoren dječji vrtić u Adžamovcima

U Adžamovcima otvoren dječji vrtić. Dvadeset mališana s područja Općine Rešatari, od ponedjeljka u novim prostorima

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.08.2019
Svečano otvoren dječji vrtić u Adžamovcima


 Brodsko-posavska županija darovala je Općini Rešetari prostore stare škole u Adžamovcima za potrebe predškolskog i obrazovnog odgoja područnog ureda Dječjeg vrtića "Čarobni svijet", a koji će od ove školske godine biti namijenjeni i za jednu odgojnu skupinu od 20 djece u redovnom radu vrtićkog odgoja. Općina Rešetari uz financijsku pomoć Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku adaptirala je prostor stare škole, a projekt je vrijedan ukupno 1.200.000,00 kn od čega su 755.771,00 kn sredstva Ministarstva. Uz ovaj projekt, revitalizaciji Općine pridonijet će i projekt izgradnje i proširenja zgrade matičnog Dječjeg vrtića vrijedan više od 10 milijuna kuna za koji je ugovor potpisan tijekom mjeseca srpnja, dok se završetak radova očekuje za dvije godine. Realizacijom ovog projekta, općina Rešetari dobit će moderan prostor za svu upisanu i zainteresiranu djecu. Samo ove godine u vrtić je, u redovnom programu, upisano 60 polaznika, te njih 45-ero u predškolskom odgoju. Uz novu zgradu Dječjeg vrtića, općina će dobiti i te novi jaslički odjel čime će se uvelike poboljšati dostupost i kvaliteta predškolskog i vrtićkog odgoja i obrazovanja.

Svečanosti otvorenja nove zgrade područnog odjela Dječjeg vrtića u Adžamovcima jučer su (srijeda, 28.kolovoza) nazočili pomoćnik ministrice za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku Ivica Bošnjak, župan Danijel Marušić, načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga, načelnik Općine Cernik Vitomir Žakić, predstavnici izvođača radova, škola, udruga, institucija te žitelji Adžamovaca.

Prilikom svečanosti otvorenja pomoćnik ministrice Ivica Bošnjak kazao je kako je Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku prvi puta prošle godine pokrenulo projekt kapitalne pomoći u izgradnji vrtića u čemu su parnera pronašli upravo u Općini Rešetari: "Financijskom potporom smo pomogli realizaciju ovoga projekta, drago nam je zbog toga i vjerujem da će ovo biti jedan kvalitativan iskorak za sve žitelje ove općine." – kazao je Bošnjak.

Zadovoljstvo učinjenim iskazao je i brodskoposavski župan Danijel Marušić: "Brodsko posavska županija osnivač je svih škola, pa je tako bilo i u ovoj školi u Adžamovcima. Budući je načelnik Aga uvidio potrebu renoviranja i prenamjene funkcije ovoga prostora, mi smo ga objeručke prihvatili. Podržali smo ovaj iznimno vrijedan projekt i želim reći da je lijepo raditi s ovakvim načelnicima koji žele skrbiti o svojoj zajednici." - dodao je Marušić.

Zahvaljujući se Ministarstvu, Brodsko posavskoj županiji, Osnovnoj školi „Vladimir Nazor” Adžamovci, Školskom odboru i ravnateljici Mariji Petričević načelnik Općine Rešetari Zlatko Aga dodao je i to kako će ekonomska cijena vrtića biti 650,00 kuna za puno radno vrijeme i 350,00 kuna na pola radnog vremena, a planira se uposliti dva odgajatelja. "U ovom prostoru nastavu će pohađati i 18 polaznika programa predškole. Tu će se uskoro održavati i edukacije, već u rujnu za poljoprivrednike te uposlene žene iz programa „Zaželi”. Želimo stvoriti prostor koji će služiti svojoj svrsi i poboljšati kvalitetu življenja na ovim prostorima -kazao je načelnik Aga.

Riječima zahvale na svemu učinjenom obratila se i ravnateljica Dječjeg vrtića „Čarobni svijet” Jasminka Kolić, a u svečanom programu otvorenja sudjelovali su članovi muške i ženske pjevačke skupine Kulturno umjetničkog društva „Drežnik”.

 

Zadnje vijesti

Poznatoj hrvatskoj obitelji Toljanić nagrada za europsku veliku obitelj 2020. godine

Prva nedjelja došašća: Zašto se pali prva svijeća na adventskom vijencu?

Rast vrijednosti poljoprivredne proizvodnje na gotovo 19 mlrd kuna

FOTO GALERIJA

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

'Big Bike Racing' okrunio sjajnu sezonu domaćinstvom završne svečanosti sezone u disciplini Oldtimer moto utrke