VIDEO Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

Biti svjedok ili žrtva kaznenog djela, nije izbor.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.10.2018


Koja prava imam kao žrtva? Mogu li odbiti svjedočiti na sudu? Odgovori na ta, ali i brojna druga  pitanja, u Brodsko-posavskoj županiji se mogu potražiti u Informativno pravnom centru. Od siječnja ove godine centar provodi i program "Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela" kojemu je cilj povezati sve institucije, udruge civilnog društva i druge aktere koj se u svom radu susreću sa žrtvama. Kako bi svoja iskustva međusobno razmjenili, na temu razvoja sustava podrške održan je i okrugli stol. Podrška žrtvama i svjedocima, zahvaljujući tom programu, danas se pruža u trinaest hrvatskih županija. A korisnika je sve više.

Osim zbog pravnih informacija, korisnici se Centru obraćaju i iz potrebe za podrškom. S obzirom da su žrtve često i osobe s invaliditetom, u sustav podrške uključila se i Udruga "Loco-Moto". Iz Udruge ističu: i zanemarivanje i uskraćivanje potreba, također je nasilje, a osoba koja to trpi – žrtva. 

A kako bi žrtve shvatile da uistinu jesu žrtve, tu su i centri za socijalnu skrb koji imaju veliku ulogu i zaštiti njihovih prava. S ciljem daljnjeg informiranja i podizanja razine svijesti o ovom problemu, Informativno pravni centar nastavlja s akcijama. 

 

Zadnje vijesti

Šuma u slikama, riječima i mirisima proljeća

Raspored odvoza krupnog otpada u 2019. godini u akciji "Volim svoj grad"

Obilježava se Nacionalni dan invalida rada

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Ljeto je pred vratima, vaga pod krevetom – upište Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Svečano otkrivene brončane ploče s imenima Maria Mandžukića, Ivice Olića i Ivana Rakitića

Petnaest odličja za Brođane

Zagrebačka Uspinjača osvojila Kup Hrvatske u odličnom finalu

Harmonikaši iz Livna pobjednici 9. Međunarodnog festivala harmonike Bela pl. Panthy

Ponovno buknuo požar na pilani u Trnjanima