VIDEO Sve veći broj žrtava i svjedoka traži pravnu pomoć

Biti svjedok ili žrtva kaznenog djela, nije izbor.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.10.2018


Koja prava imam kao žrtva? Mogu li odbiti svjedočiti na sudu? Odgovori na ta, ali i brojna druga  pitanja, u Brodsko-posavskoj županiji se mogu potražiti u Informativno pravnom centru. Od siječnja ove godine centar provodi i program "Mreža podrške i suradnje žrtvama i svjedocima kaznenih djela" kojemu je cilj povezati sve institucije, udruge civilnog društva i druge aktere koj se u svom radu susreću sa žrtvama. Kako bi svoja iskustva međusobno razmjenili, na temu razvoja sustava podrške održan je i okrugli stol. Podrška žrtvama i svjedocima, zahvaljujući tom programu, danas se pruža u trinaest hrvatskih županija. A korisnika je sve više.

Osim zbog pravnih informacija, korisnici se Centru obraćaju i iz potrebe za podrškom. S obzirom da su žrtve često i osobe s invaliditetom, u sustav podrške uključila se i Udruga "Loco-Moto". Iz Udruge ističu: i zanemarivanje i uskraćivanje potreba, također je nasilje, a osoba koja to trpi – žrtva. 

A kako bi žrtve shvatile da uistinu jesu žrtve, tu su i centri za socijalnu skrb koji imaju veliku ulogu i zaštiti njihovih prava. S ciljem daljnjeg informiranja i podizanja razine svijesti o ovom problemu, Informativno pravni centar nastavlja s akcijama. 

 
Zadnje vijesti

“Ni ove godine ne dvoji, za brodsko rodilište izdvoji!”

Uspješan niz nogometaša Oriolika i dalje traje

Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, poginule dvije osobe

FOTO GALERIJA

Srce za Vukovar, da se ne zaboravi!

Obilježen Dan sjećanja na žrtvu Vukovara 1991.

Krešimir Šimić predstavio dokumentarac "Smije li ratnik plakati" na Hrvatskom katoličkom sveučilištu

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika