Sve spremno za Dane plesa

Prvi puta u sklopu manifestacije "U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić" održava se međunarodna znanstvena konferencija...najavljen dolazak više od 60 znanstvenika.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 19.02.2013
Već 10. godina Slavonski Brod u veljači pleše Miji Čorak Slavenskoj u čast. Manifestacijom je ispravljena svojevrsna nepravda jer dugi niz godina Slavonski Brod nije niti znao da je upravo u Brodu na Savi 20. veljače 1916. godine rođena najveća balerina u hrvatskoj povijesti baleta. Jubilej njoj u čast počinje u srijedu i to polaganjem cvjetnog vjenčića. Slijedi zatim tradicionalni program u kojemu plesno umijeće pokazuju domaće udruge iz kulture.

Dani plesa iz Kazališno-koncertne dvorane zatim sele u Državni arhiv. U suradnji sa slavonskobrodskim Ogrankom Matice hrvatske prvi puta Slavonski Brod imat će prigodu upoznati Zvonimira Podkovca , svjetski uspješnog plesača, rođenog u Slavonskom Brodu.

U subotu je program namijenjen mlađima i to plesna predstava “Ružno pače” Studija za suvremeni ples iz Zagreba, a zatim za odrasle u utorak plesna predstava “Promjene” u izvedbi Zagrebačkog plesnog ansambla. 

Program “Dani plesa” završava u petak 1. ožujka plesnom revijom “4. Korak” na kojemu nastupaju plesne skupine brodskih osnovnih škola, a gostuje Baletni studio Gradskog kazališta iz Karlovca. 

Potpuni raspored pogledajte ovdje.

 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Upozorenje građanima – ne nasjedajte na lažne nagradne igre ili obavijesti o osvojenim predmetima!

U Davoru radovi na projektima teku nesmetano unatoč situaciji s koronavirusom

Građani se odlučili na dragovoljnu predaju oružja i pozvali policiju

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji