Svakodnevno "bavljenje" internetom u Hrvatskoj postaje i zdravstveni problem

Izlaganjima dr. Ivane Pavić Šimetin "Zdravlje mladih u svjetlu cjenovne politike za alkohol i duhanske proizvode" i dr. Ivana Mišukulina i dr. Maje Miškulin "Ovisnost o internetu među studentima Sveučilišta u Osijeku", u dvorani Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu počeo je dvodnevni simpozij u sklopu ovogodišnjeg "Mjeseca borbe protiv ovisnosti".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 22.11.2018
Svakodnevno "bavljenje" internetom u Hrvatskoj postaje i zdravstveni problem


 Organizatori simpozija, kojem se odazvalo čak 80-ak znanstvenika, medicinskih i stručnjaka sličnih profila, su Katedra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku i Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

-Moto ovogodišnjeg "Mjeseca borbe protiv ovisnosti" je "e-neovisan", upućuje na borbu protiv ovisnosti o internetu. Primjerice oko 50.000 ljudi svakodnevno je ovisno o internetu. Pritom treba ukazati na nekoliko činjenica, a to je, da bi netko bio u toj kategoriji mora podrediti svoj vlastiti život boravku na internetskim stranicama i sadržajima, on mora biti svjestan da mu to stvara određene probleme ali svejedno ne odriče se interneta iako mu to utječe na svakodnevni život. U Hrvatskoj čak postoji jedna dnevna bolnica gdje se tretiraju takvi problemi. Ta ovisnost o internetu prepoznata je i na državnoj razini i stoga tome problemu treba pridati značajnu pažnju. Naravno, na simpoziju ćemo raspraviti i o tzv. klasičnim ovisnostima-kazao je za Brodportal dr. Ante Cvitković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

-Naša Katedra već drugu godinu sudjeluje na ovom simpoziju, velika nam čast i zadovoljstvo, a i jer želimo svojim djelovanjem pridonijeti u javnozdravstvenom smislu. Posebna vrijednost ovog skupa je prezentacija našeg istraživanja baš u vezi e-(ne)ovisnosti kako bismo dali svoj prinos poznavanju te problematike u Republici Hrvatskoj-rekla je dr. Maja Miškulin, profesorica Medicinskog fakuleta u Osijeku i predsjednica Katedre za javno zdravstvo.  

Zadnje vijesti

Uskrsni sportski vikend u znaku nogometa

Završena druga faza projekta Okusi graničarskog posavlja

Na graničnom prijelazu Slavonski Brod čekanje pola sata

FOTO GALERIJA

Misa posvete ulja u požeškoj katedrali

Posljednji tjedan foto natječaja "Volim svoju županiju"

Dan Brodsko posavske županije proslavljen uz dodjelu županijskih priznanja i nagrada

Započelo ukrašavanje grada povodom blagdana Uskrsa

Sjajni nastup Mazatora na 100 milja Istre