Svakodnevno "bavljenje" internetom u Hrvatskoj postaje i zdravstveni problem

Izlaganjima dr. Ivane Pavić Šimetin "Zdravlje mladih u svjetlu cjenovne politike za alkohol i duhanske proizvode" i dr. Ivana Mišukulina i dr. Maje Miškulin "Ovisnost o internetu među studentima Sveučilišta u Osijeku", u dvorani Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije u Slavonskom Brodu počeo je dvodnevni simpozij u sklopu ovogodišnjeg "Mjeseca borbe protiv ovisnosti".

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 22.11.2018
Svakodnevno "bavljenje" internetom u Hrvatskoj postaje i zdravstveni problem


 Organizatori simpozija, kojem se odazvalo čak 80-ak znanstvenika, medicinskih i stručnjaka sličnih profila, su Katedra za javno zdravstvo Medicinskog fakulteta Osijek Sveučilišta J.J.Strossmayer u Osijeku i Služba za zaštitu mentalnog zdravlja, prevenciju i izvanbolničko liječenje ovisnosti Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

-Moto ovogodišnjeg "Mjeseca borbe protiv ovisnosti" je "e-neovisan", upućuje na borbu protiv ovisnosti o internetu. Primjerice oko 50.000 ljudi svakodnevno je ovisno o internetu. Pritom treba ukazati na nekoliko činjenica, a to je, da bi netko bio u toj kategoriji mora podrediti svoj vlastiti život boravku na internetskim stranicama i sadržajima, on mora biti svjestan da mu to stvara određene probleme ali svejedno ne odriče se interneta iako mu to utječe na svakodnevni život. U Hrvatskoj čak postoji jedna dnevna bolnica gdje se tretiraju takvi problemi. Ta ovisnost o internetu prepoznata je i na državnoj razini i stoga tome problemu treba pridati značajnu pažnju. Naravno, na simpoziju ćemo raspraviti i o tzv. klasičnim ovisnostima-kazao je za Brodportal dr. Ante Cvitković, ravnatelj Zavoda za javno zdravstvo Brodsko-posavske županije.

-Naša Katedra već drugu godinu sudjeluje na ovom simpoziju, velika nam čast i zadovoljstvo, a i jer želimo svojim djelovanjem pridonijeti u javnozdravstvenom smislu. Posebna vrijednost ovog skupa je prezentacija našeg istraživanja baš u vezi e-(ne)ovisnosti kako bismo dali svoj prinos poznavanju te problematike u Republici Hrvatskoj-rekla je dr. Maja Miškulin, profesorica Medicinskog fakuleta u Osijeku i predsjednica Katedre za javno zdravstvo.  

Zadnje vijesti

ŽVK Marsonia ima još jednu reprezentativku!

Vanesa Tot osma najbolja kanuistica na svijetu

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu