Svačić ovog vikenda premijerno u Trećoj ligi - istok

Za nogometaše Svačića iz Starog Slatinika slijedeća nedjelja, 21. kolovoza bit će povijesna za klub budući će tog dana na domaćem terenu igrati utakmicu 1. kola novog prvenstva u Trećoj ligi – istok.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.08.2022


 Nikada još u svojoj povijesti Narančasti nisu nastupali u ovom natjecanju, dok su pripremne utakmice pokazale da momčad Marija Tadića posjeduje kvalitetu. To se najbolje vidjelo u prošlu nedjelju kada su u finalu turnira u Brodskom Stupniku s 3:2 svladali Oriolik iz Oriovca. Prije toga su s 3:0 nadigrali i Slavonac iz Bukovlja. U pripreme se krenulo 15. srpnja, dok Mario Tadić na popisu ima 22 igrača. 

U igračkom dijelu iz kluba su ovo ljeto otišli: Karlo Baričević u Staro Topolje, Matej Kraft i Matej Nikičić, oba u Slavonski Kobaš, Mario Lucić u Brodski Varoš i Gabrijel Čuljak u BONK iz Bebrine. Od novih imena iz Marsonije su stigli mladi igrači Leon Andrić i Domagoj Baričević, dok je iz Slavonca Nova Kapela redove Narančastih pojačao Tomislav Sedlo. Tu je mladi Petar Pintar koji je bio u Slavoncu iz Brodskog Stupnika, dok je pojačanje za lijevi bok dolazak Ivana Božića koji je bivši igrač Marsonije. On je u prošloj sezoni bio u Maksimiru iz Zagreba, dok je pojačanje u veznom redu dolazak Josipa Letice. Radi se također o bivšem igraču Marsonije koji je u Stari Slatinik stigao iz Slavonca Bukovlje.

Osim turnira u Stupniku do pobjeda su nogometaši iz Starog Slatinika došli na turniru u Bebrini u kojoj su s 5:1 bili bolji od domaćeg BONK-a, a onda su u finalu s 2:1 svladali i Vinogorac. Portiv Slobodnice je izborena još jedna pobjeda s 3:1, da bi na turniru u Gornjoj Vrbi također osvojili 1. mjesto. Tamo su sa 6:2 nadigrali Zadrugar iz Oprisavaca i onda u finalu sa 4:2 Borince. Jučer je u Satnici momčad Marija Tadića odigrala svoju posljednju 8. provjeru uoči nedjeljnog početka prvenstva i dolaska Valpovke iz Valpova u Stari Slatinik.Prema tome, momčad Svačića u premijernom nastupu u Trećoj ligi – istok nema velikih ambicija. Stoga nemaju imperativ rezultata, ali imaju dobar sastav u kojem je nekoliko igrača koji imaju iskustvo igranja u ovoj ligi. Najjači adut ekipe iz Starog Slatinika je što su jedno vrijeme zajedno na okupu te su uigrani, dok je i Mario Tadić dugo u klubu tako da bi se u prvenstvu mnogi na njima mogli poskliznuti ukoliko ih ne shvate ozbiljno.

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara