Svačić iz Starog Slatnika opravdao ulogu favorita u Međužupanijskoj ligi Brod/Požega

Natjecanje u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega stiglo je do kraja jesenske poludionice.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 16.11.2019


 Ostale su se odigrati još 4 utakmice u ovoj novoformiranoj ligi koja je opravdala svoje postojanje od početka ove sezone. Klubovi su pokazivali uspone i padove u svojim rezultatima pa je bilo i pojedinih neočekivanih ishoda. Ono što se i prije prvenstva potajno i znalo dobilo je potvrdu da su klubovi iz Brodsko – posavske ipak jači od onih s područja Požeško – slavonske županije. Također je i Svačić iz Starog Slatinika opravdao ulogu koju su najavljivali prije početka natjecanja da će se boriti za sami vrh prvenstvene ljestvice.

Od svih klubova u ligi Svačić iz Starog Slatinika jedini u natjecanju ima svih 5 pobjeda na svom igralištu. Osim toga oni su u tih 5 susreta zabili 26, a primili samo 1 pogodak i to od Kaptola. Naravno da tu seriju ekipa trenera Marija Tadića želi nastaviti i sutra od 13,30 kada će u Starom Slatiniku gostovati vrlo neugodni Zadrugar iz Oprisavaca. Dodatni hendikep je taj što će Svačić nastupiti bez svog prvog strijelca Vlade Lasić koji je ove jeseni postigao 9 golova, dok je u prošlom kolu u Požegi zaradio treći žuti karton. Međutim, on neće biti jedini koji će izostati.

Do prošlog kola i Mladost iz Sibinja imala je dobar učinak na svom igralištu od 5 pobjeda i jednu neodlučenu s Požegom, a onda su igrači trenera Dinka Rosandića s 1:0 poraženi od vodećeg Slavonca iz Bukovlja. Priliku za popravnim Sibinjci imaju sutra od 13,30 kada će gostovati u Sikirevcima kod istoimene domaće ekipe koja se na ljestvici nalazi na posljednjem mjestu.

Protiv Slavonca iz Bukovlja trener sibinjske Mladosti Dinko Rosandić nije mogao račnati na kapetana Ivicu Abramovića i Antu Gavrana koji se vraća u momčad za sutrašnje gostovanje u Sikirevcima. Zato će sutra izostati stoper Dalibor Matković kao i kapetan Ivica Abramović kojeg će zamijeniti kao i u prošloj utakmici Ilija Vrbanić.

Neuspjeh Mladosti iz Sibinja čekat će Omladinac iz Gornje Vrbe koji je samo 3 boda udaljen od njih te se želi dokopati 3. mjesta. Za to će im trebati pobjeda sutra na domaćem terenu od 13,30 protiv Željezničara uz poraz Sibinjaca u Sikirevcima. Omladinac je do sada na svom terenu u ovoj sezoni zabilježio 3 pobjede, jednu neodlučenu i to protiv Požege te ima jedan poraz, baš od Mladosti iz Sibinja.

Uz utakmice u Gornjoj Vrbi, Sikirevcima i Starom Slatiniku sutra će se još od 13,30 u preostalom susretu posljednjeg 13. kola MŽNL Brod / Požega još sastati Kaptol i Tomislav iz Donjih Andrijevaca. 

 

Zadnje vijesti

Domaći poraz kuglača Slavonca iz Bukovlja za kraj polusezone

Nakon šest kola KK Dar sam na vrhu

Za Brodsko-posavsku županiju ugovoreno 11,3 milijarde kuna u sklopu projekta Slavonija, Baranja i Srijem

FOTO GALERIJA

Načelnik Općine Podcrkavlje Trtanj i zamjenik Tadijanović pridružili se HDZ-u

Hologramska priča Ivaninog svijeta bajki na Adventu iz davnina u Slavonskom Brodu

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos