Svačić iz Starog Slatnika hvali se travnjakom: Spavate li mirno prvoligaški tereni?

Spavate li mirno prvoligaški tereni? Klub iz 6. hrvatske lige objavio sliku travnjaka i tribina, pa spustio daleko bogatijim klubovima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.10.2017
Svačić iz Starog Slatnika hvali se travnjakom: Spavate li mirno prvoligaški tereni?


 Već tjednima se piše o očajnim travnjacima u HNL-u i uvjetima u kojima igraju naši prvoligaši. Upravo zbog lošeg stanja travnjaka Osijeku je i oduzeto domaćinstvo utakmice Hrvatske i Finske, nakon čega je reprezentacija u mlakoj atmosferi odigrala samo 1-1 i skroz zakomplicirala odlazak u Rusiju. Na kvalitetu travnjaka su se žalili i nogometaši Dinama kad su nedavno gostovali kod Istre u Puli. Nedavno se pisalo i o očajnom stanju Kranjčevićeve, svjedočili smo potopu na Maksimiru protiv Kosova. Stvar ide toliko daleko da bi novac od potencijalnog nogometnog kampa na Sveticama mogao biti proslijeđen klubovima da srede travnjake i drenažu, kako bi se poboljšali osnovni uvjeti za igru.

Možda nema dobrih travnjaka u 1. HNL, ali ima u 6. nogometnom razredu hrvatskog nogometa, piše portal nogometni.idesh.net.

NK Svačića iz Starog Slatinika objavio je na svojim Facebook stranicama fotografije svog travnjaka i novoizgrađenih tribina prije početka domaće utakmice. ‘Spavate li mirno prvoligaški tereni’ – napisali su na službenim stranicama kluba iz Starog Slatinika, mjesta 15-ak kilometara od Slavonskog Broda, i bacili rukavicu svim prvoligaškim klubovima.

Na službenim web stranicama kluba stoji i podatak da ovako kvaltetan travnjak nije slučajnost, mnogi kažu da je uprvo ovaj iz 6. lige najkvalitetniji u Brodsko-posavskoj županiji.

‘Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća izvršeni su veliki zemljani radovi na i oko igrališta. Prokopani su kanali od nekoliko stotina metara dužine radi odvodnje, dovezeno oko 380 traktorskih prikolica muljike, uređeno je pomoćno igralište, a prišlo se ozbiljno i planski izgradnji novog suvremenog igrališta, u skladu s najvišim dostignućima znanosti te vrste. Danas je travnjak u Dubovki jedan od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetniji u županiji.’

Klub je ove godine izgradio i novu zapadnu tribinu sa sjedećim mjestima, koju također možete vidjeti u pozadini travnjaka. Nk Svačić je trenutno vodeći u svojoj ligi i ne sumnjamo da ćemo ih već iduće godine gledati u višem rangu, a kasnije – tko zna! Ili da ponovimo na kraju – spavate li mirno prvoligaši?

Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama