Svačić iz Starog Slatnika hvali se travnjakom: Spavate li mirno prvoligaški tereni?

Spavate li mirno prvoligaški tereni? Klub iz 6. hrvatske lige objavio sliku travnjaka i tribina, pa spustio daleko bogatijim klubovima.

Autor: Brodportal | Datum objave: 09.10.2017
Svačić iz Starog Slatnika hvali se travnjakom: Spavate li mirno prvoligaški tereni?


 Već tjednima se piše o očajnim travnjacima u HNL-u i uvjetima u kojima igraju naši prvoligaši. Upravo zbog lošeg stanja travnjaka Osijeku je i oduzeto domaćinstvo utakmice Hrvatske i Finske, nakon čega je reprezentacija u mlakoj atmosferi odigrala samo 1-1 i skroz zakomplicirala odlazak u Rusiju. Na kvalitetu travnjaka su se žalili i nogometaši Dinama kad su nedavno gostovali kod Istre u Puli. Nedavno se pisalo i o očajnom stanju Kranjčevićeve, svjedočili smo potopu na Maksimiru protiv Kosova. Stvar ide toliko daleko da bi novac od potencijalnog nogometnog kampa na Sveticama mogao biti proslijeđen klubovima da srede travnjake i drenažu, kako bi se poboljšali osnovni uvjeti za igru.

Možda nema dobrih travnjaka u 1. HNL, ali ima u 6. nogometnom razredu hrvatskog nogometa, piše portal nogometni.idesh.net.

NK Svačića iz Starog Slatinika objavio je na svojim Facebook stranicama fotografije svog travnjaka i novoizgrađenih tribina prije početka domaće utakmice. ‘Spavate li mirno prvoligaški tereni’ – napisali su na službenim stranicama kluba iz Starog Slatinika, mjesta 15-ak kilometara od Slavonskog Broda, i bacili rukavicu svim prvoligaškim klubovima.

Na službenim web stranicama kluba stoji i podatak da ovako kvaltetan travnjak nije slučajnost, mnogi kažu da je uprvo ovaj iz 6. lige najkvalitetniji u Brodsko-posavskoj županiji.

‘Sredinom osamdesetih godina prošlog stoljeća izvršeni su veliki zemljani radovi na i oko igrališta. Prokopani su kanali od nekoliko stotina metara dužine radi odvodnje, dovezeno oko 380 traktorskih prikolica muljike, uređeno je pomoćno igralište, a prišlo se ozbiljno i planski izgradnji novog suvremenog igrališta, u skladu s najvišim dostignućima znanosti te vrste. Danas je travnjak u Dubovki jedan od najkvalitetnijih, ako ne i najkvalitetniji u županiji.’

Klub je ove godine izgradio i novu zapadnu tribinu sa sjedećim mjestima, koju također možete vidjeti u pozadini travnjaka. Nk Svačić je trenutno vodeći u svojoj ligi i ne sumnjamo da ćemo ih već iduće godine gledati u višem rangu, a kasnije – tko zna! Ili da ponovimo na kraju – spavate li mirno prvoligaši?

Zadnje vijesti

VIDEO Većina poduzetnika ima mrežne stranice, no koriste li ih pravilno?

Zbog najavljenih ekstremnih zimskih uvjeta beskućnicima će se osigurati privremeni smještaj

Bundavica s 3 gola torpedirao vodeću momčad prvenstva

SPORT

MALONOGOMETAŠI BRODA 035 SRUŠILI SPLIT TOMMY

Bundavica s 3 gola torpedirao vodeću momčad prvenstva

NAJČITANIJE DANAS

Pobjednika odlučila jedna lopta

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)