Sutra u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu proglašenje pobjednika izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika 2021.

Sutra, 21. svibnja 2021. godine, bit će izabran šesti najbolji hrvatski mladi poljoprivrednik ili poljoprivrednica. Natječaj su organizirali zastupnica u Europskom parlamentu Sunčana Glavak i Jutarnji list.

Autor: Brodportal | Datum objave: 20.05.2021
Sutra u Muzeju suvremene umjetnosti u Zagrebu proglašenje pobjednika izbora za najboljeg mladog poljoprivrednika 2021.


 Na natječaj, koji je bio otvoren od 5. veljače do 4. ožujka 2021. godine, prijavilo se 68 poljoprivrednica i poljoprivrednika nositelja obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava mlađih od 40 godina. Dvadeset i jedan kandidat ušao je u uži krug i njihovi projekti su tijekom travnja prezentirani na portalu Jutarnji list, gdje su čitatelji mogli također glasovati za najbolji projekt.

U stručnom žiriju koji je ocjenjivao projekte su Marijana Petir, predsjednica saborskog Odbora za poljoprivredu, Zdravko Tušek, državni tajnik u Ministarstvu poljoprivrede, Željka Josić, državna tajnica za demografiju i mlade, Jan Marinac, predsjednik Hrvatske udruge mladih poljoprivrednika, Vlatko Grgurić, urednik i voditelj emisije "Plodovi zemlje" na HTV-u, Zlatko Šimić, novinar Jutarnjeg lista, Marin Kukoč, konzultant za fondove EU - Spartium consulting, Dean Ban, direktor Instituta za poljoprivredu i turizam, Antonio Maršić, voditelj SME centra Zagrebačke banke, Dražen Miloloža, viši stručni savjetnik Odjel za poljoprivredu HGK, te Zvonimir Kalić, najbolji mladi poljoprivrednik 2019.

Medijski pokrovitelj izbora je Jutarnji list, a glavni sponzor Zagrebačka banka koja će najbolje sudionike nagraditi novčanim nagradama u ukupnom iznosu od 50.000 kuna. Za pobjednika/cu natječaja osigurano je 25 tisuća kuna, za drugoplasiranog/u 15 tisuća kuna, a trećeplasirang/u 10 tisuća kuna. Za dvadeset i jednog najboljeg poljoprivrednika zastupnica Sunčana Glavak će osigurati put u Bruxelles i posjet Europskom parlamentu.

Zagrebačka banka osigurat će financijsku edukaciju mladim poljoprivrednicima te pomoć u ispunjavanju prijava za fondove Europske unije, dok će sponzor natječaja Konzum dobitnicima osigurati plasman njihovih proizvoda na svojim prodajnim mjestima.

Dodjela se podržava pod pokroviteljstvom predsjednika Hrvatskog sabora Gordana Jandrokovića te ministrice poljoprivrede Marije Vučković. 

U sklopu dodjele nagrada održat će se i Poljoprivredna konferencija. U panel raspravi o položaju mladih poljoprivrednika u Europi i Hrvatskoj razgovarat će ministrica poljoprivrede Marija Vučković, članica Uprave Podravke Ljiljana Šapina, izvršni direktor Fortenova grupe za poljoprivredu i predsjednik Uprave Belja Andrej Dean te pobjednik ili pobjednica ovogodišnjeg izbora.

Proglašenje pobjednika i konferencija moći će se pratiti na portalu Jutarnji.hr sutra, 21. svibnja od 10 sati. 
 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara