Sutra slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića

U župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu sutra će biti posebno svečano: zlatnu misu u prigodi 50 godina svećeništva slavi mons. Pero Aračić!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 20.09.2019


 Sutra će posebno svečano biti u župi Duha Sveotga u Slavonskom Brodu; naime, ondje će svoju Zlatnu misu u prigodi 50. obljetnice svećeničke službe proslaviti Brođanin, mons. dr. Pero Aračić, umirovljeni svećenik i kanonik Prvostolnog kaptola Đakovačko osječke nadbiskupije.  Na slavlje su pozvani svi vjernici i građani Broda i okolice.

Za svećenika je zaređen sada već davne 1969. godine, a mladu misu proslavio je 27. srpnja istoga ljeta Gospodnjeg. Prečasni mons. Pero Aračić slavi pola stoljeća svoga služenja Bogu i bratu čovjeku. 

Ponajviše će ga se pamtiti po nemjerljivom doprinosu izgadnji i unaprijeđenju teologije u Đakovu. Za njegova zalaganja rekonstruirana je zgrada đakovačkog Teološkog bogoslovnog fakulteta, izgrađena je nova fakultetska knjižnica i biskupijski arhiv i studnetski dom. Mons. Aračić nije zanemario ni znanstveni rad. Objavio je 20-ak knjiga i gotovo 200 znanstvenih članaka. Umirovljen je prije pet godina kao redoviti profesor u trajnom zvanju. Osnovao je Obiteljski institut, najviše djelujući u pastoralu obitelji. Nikada, kaže, nije bio župnik, ali,  nije bilo dana da nije slavio misnu žrtvu, vođen svojim svećeničkim geslom: po Kristu, s Kristom i u Kristu. Zahvalan Bogu za svih 50 godina svoje službe, poziva i sve vjernike da dođu sutra na njegovu Zlatnu misu zahvalnicu.

Slavlje zlatne mise prečasnoga Pere u župnoj crkvi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, uživo će prenositi i kamere Slavonskobrodske televizije,  dakle sutra, 21. rujna s početkom u 10 sati. 

Zadnje vijesti

Taekwon-do klub „In-Nae“ osvojio 24 medalje u Vinkovcima

"DAJEM TI SRCE za Martinu" ovog četvrtka u Sibinju

Derbi u Sibinju pripao Slavoncu iz Bukovlja

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu