Sutra slavlje zlatne mise mons. Pere Aračića

U župi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu sutra će biti posebno svečano: zlatnu misu u prigodi 50 godina svećeništva slavi mons. Pero Aračić!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 20.09.2019
 Sutra će posebno svečano biti u župi Duha Sveotga u Slavonskom Brodu; naime, ondje će svoju Zlatnu misu u prigodi 50. obljetnice svećeničke službe proslaviti Brođanin, mons. dr. Pero Aračić, umirovljeni svećenik i kanonik Prvostolnog kaptola Đakovačko osječke nadbiskupije.  Na slavlje su pozvani svi vjernici i građani Broda i okolice.

Za svećenika je zaređen sada već davne 1969. godine, a mladu misu proslavio je 27. srpnja istoga ljeta Gospodnjeg. Prečasni mons. Pero Aračić slavi pola stoljeća svoga služenja Bogu i bratu čovjeku. 

Ponajviše će ga se pamtiti po nemjerljivom doprinosu izgadnji i unaprijeđenju teologije u Đakovu. Za njegova zalaganja rekonstruirana je zgrada đakovačkog Teološkog bogoslovnog fakulteta, izgrađena je nova fakultetska knjižnica i biskupijski arhiv i studnetski dom. Mons. Aračić nije zanemario ni znanstveni rad. Objavio je 20-ak knjiga i gotovo 200 znanstvenih članaka. Umirovljen je prije pet godina kao redoviti profesor u trajnom zvanju. Osnovao je Obiteljski institut, najviše djelujući u pastoralu obitelji. Nikada, kaže, nije bio župnik, ali,  nije bilo dana da nije slavio misnu žrtvu, vođen svojim svećeničkim geslom: po Kristu, s Kristom i u Kristu. Zahvalan Bogu za svih 50 godina svoje službe, poziva i sve vjernike da dođu sutra na njegovu Zlatnu misu zahvalnicu.

Slavlje zlatne mise prečasnoga Pere u župnoj crkvi Duha Svetoga u Slavonskom Brodu, uživo će prenositi i kamere Slavonskobrodske televizije,  dakle sutra, 21. rujna s početkom u 10 sati. 

Zadnje vijesti

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Brodsko-posavska županija bez novooboljelih osoba od Covid-19

U Budainka Koloniji zadovoljni sa sezonom u 1. ŽNL

FOTO GALERIJA

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić

Otvorena izložba „Izbor radova iz kabineta akvarela Galerije umjetnina grada Slavonskoga Broda“