Sutra se očekuje veliki broj hodočasnika, policija vozače upozorava na oprez u prometu

Dana 15. kolovoza, slavi se Velika Gospa, blagdan uznesenja Blažene Djevice Marije na nebo.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.08.2019
Sutra se očekuje veliki broj hodočasnika, policija vozače upozorava na oprez u prometu


 Kako Djevica Marija ima osobito mjesto u srcu vjernika, na ovu svetkovinu mnoštvo vjernika s područja Brodsko-posavske županije hodočasti u brojna marijanska svetišta, ali i u mjesne crkve. Tijekom sutrašnjeg dana očekuje se pojačani promet vozila (od ranih jutarnjih sati) na lokalnim i županijskim cestama koje su u nadležnosti Policijske uprave brodsko-posavske.

PU brodsko-posavka skreće vozačima pozornost i na pojavu pješaka na cestama koji će hodočastiti tijekom noći i ranojutarnjih sati prema marijanskim svetištima, a pješacima se savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila (kretanje pločnikom ili uz krajnji rub ceste) te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Policija naglašava da je ove godine Velika Gospa povezana s vikendom koji slijedi tako da se očekuje pojačani promet i na autocestama pa vozače koji danas i sutra kreću na putovanja moli za strpljenje i strogo poštivanje prometnih propisa, od ograničenja brzine, vezanja sigurnosnim pojasom, nekorištenja mobitela, do apsolutnog izbjegavanja alkoholnih pića. Upozorava se na strogu zabranu kretanja zaustavnom trakom, održavanja potrebne udaljenosti od vozila ispred i korištenje lijeve prometne trake autoceste isključivo za pretjecanje.
    
Uoči i na dan Velike Gospe, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske posebnu će pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu te poduzeti niz preventivno-represivnih aktivnosti u cilju zaštite svih sudionika u prometu. 
U provođenje planiranih aktivnosti uključit će se maksimalno raspoloživi broj policijskih službenika pa će se osigurati njihova vidljiva nazočnost na cestama. 
Svim hodočasnicima i ostalim sudionicima u prometu želimo da sretno stignu na svoja  odredišta!

Zadnje vijesti

Nesreća na A3 kod Lužana: Na radnika pao reklamni pano i usmrtio ga?

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

U Vrpolju održana 1. smotra folklora "Mi smo društvo još od davni' dana".

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Prijavite svoje klince na najzanimljiviju edukativnu vožnju na quad stazi, uz instrukcije iskusnog učitelja vožnje...

FOTO GALERIJA

Uz mlade folkloraše ponovo se igralo "kolo na dva štuka"

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina