Sutra se očekuje polazak radnika Đuro Đaković Montaže iz Švedske

Iz Đuro Đaković Montaže čijih je devet zaposlenika po povratku iz Švedske početkom mjeseca bilo pozitivno na koronavirus sutra očekuju polazak nove skupine radnika.

Autor: Ivan Čalić | Datum objave: 19.05.2020
Sutra se očekuje polazak radnika Đuro Đaković Montaže iz Švedske
 Riječ je o dijelu radne snage s gradilišta u Stockholmu koji sutra u ranim jutarnjim satima kreću prema Hrvatskoj. Putovat će u 5 kombija, a  ukupno 15 radnika, poručuju iz Uprave, dobrog je zdravstvenog stanja i bez simptoma. 

"Prihvat radnika će biti na granici s Republikom Hrvatskom, gdje će se oni i testirati. Po testiranju će biti pripraćeni u Slavonski Brod gdje će biti u karanteni. Jedanaest radnika ostaje u Švedskoj na gradilištu jer sve poslove koje smo ugovorili nismo završili, tako da oni ostaju na završetku svih poslova. Tijekom lipnja očekujemo dolazak navedenih radnika u županiju, a sve u dogovoru s civilnom zaštitom i epidemiolozima. Vjerujem da će i za njih biti ista procedura",  rekao je jutros Anto Pivac, član Uprave Đuro Đaković Montaže.

Sve nadzire i županijski Stožer civilne zaštite kako se ne bi ponovila situacije od prije par tjedana kada se vratio dio ranika od kojih je devet pozitivno na koronavirus.

"Od tih koji ostaju u Švedskoj troje ima blaže simptome. Ovih petnaest se vraćaju u pet kombija s po tri radnika, vozač i dva putnika. Kako je riječ o kombijima za osam putnika, ovo putovanje će biti epidemiološki prihvatljivo. Četrnaest je iz naše županije, jedan iz Osječko-baranjske. Znamo točno kada kreću, kada dolaze, na graničnom prijelazu će im se uzeti brisevi, bit će testirani i po dolasku u Slavonski Brod biti smješteni u karantenski objekt, odnosno u samoizolaciju do proteka 14 dana. Ako budu svi negativni nakon toga mogu slobodno napustiti karantenski objekt. Poduzimamo sve kako bi to što bezbolnije prošlo", potvrdio je Stjepan Bošnjaković, načelnik županijskog Stožera civilne zaštite.

Zadnje vijesti

Kako postati ekološki proizvođač?

Prva kazališna predstava u epidemiji koronavirusa u Slavonskom Brodu

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

FOTO GALERIJA

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu