Sutra prosvjed za čist zrak u blizini graničnog prijelaza

Ponovni prosvjed protiv zagađenja Rafinerije Brod za nedjelju u 15 sati kod graničnog prijelaza Slavonski Brod u ul. Hanibala Lucića.

Autor: bportal | Datum objave: 17.12.2016


 Prosjed je u organizaciji građanskih inicijativa za čist zrak a ima potporu Hvidre i Securitasa za očuvanje reda i mira, te Specijalne policije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Slavonski Brod.

Naime, nakon što se održao sastanak s predstavnicima ministarstva zaštite okoliša u Slavonskom Brodu, nakon što se ponovo sastalo Povjerenstvo za praćenje poboljšanja kvalitete zraka na području grada Slavonskog Broda, održan sastanak s Upravom Janafa te Saborskog odbora danas, svi bez konkretnih zaključaka i mjera, predstavnici građanskih inicijativa vezanih uz problem Rafinerije Brod nezadovoljni s do sada učinjenim, sastali su seu utorak kako bi odlučili što dalje.

Zaključak je bio da ukoliko do petka, 16. prosinca ne dođe do sastanka s predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj, organizirati će u nedjelju prosvjed kod samog graničnog prijelaza  prema Bosni i Hercegovini. Kako je navedeni sastanak nije jučer dogodio a zakazan za srijedu 21. prosinca, do prosvjeda u nedjelju će doći.

Građani su pozvani da u što većem broju dođu u nedjelju, 18. prosinca u 15 sati u ulicu Hanibala Lucića koja je u blizini graničnog prijalaza i kažu "Dosta je!".

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet