Sutra prosvjed za čist zrak u blizini graničnog prijelaza

Ponovni prosvjed protiv zagađenja Rafinerije Brod za nedjelju u 15 sati kod graničnog prijelaza Slavonski Brod u ul. Hanibala Lucića.

Autor: bportal | Datum objave: 17.12.2016


 Prosjed je u organizaciji građanskih inicijativa za čist zrak a ima potporu Hvidre i Securitasa za očuvanje reda i mira, te Specijalne policije, Hrvatskog ratnog zrakoplovstva i Protuzračne obrane Slavonski Brod.

Naime, nakon što se održao sastanak s predstavnicima ministarstva zaštite okoliša u Slavonskom Brodu, nakon što se ponovo sastalo Povjerenstvo za praćenje poboljšanja kvalitete zraka na području grada Slavonskog Broda, održan sastanak s Upravom Janafa te Saborskog odbora danas, svi bez konkretnih zaključaka i mjera, predstavnici građanskih inicijativa vezanih uz problem Rafinerije Brod nezadovoljni s do sada učinjenim, sastali su seu utorak kako bi odlučili što dalje.

Zaključak je bio da ukoliko do petka, 16. prosinca ne dođe do sastanka s predstavnicima vlasti u Republici Srpskoj, organizirati će u nedjelju prosvjed kod samog graničnog prijelaza  prema Bosni i Hercegovini. Kako je navedeni sastanak nije jučer dogodio a zakazan za srijedu 21. prosinca, do prosvjeda u nedjelju će doći.

Građani su pozvani da u što većem broju dođu u nedjelju, 18. prosinca u 15 sati u ulicu Hanibala Lucića koja je u blizini graničnog prijalaza i kažu "Dosta je!".

Zadnje vijesti

Dvije žene pale sa bicikala i teško se ozlijedile

Svečano obilježeno 30. godina Udruge Dragovoljaca i Veterana Domovinskog rata Brodsko-posavske županije

Izbila „Balvan-revolucija“ u Hrvatskoj

FOTO GALERIJA

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“