Sutra počinje prelazak na novi DVB-T2 sustav

U digitalnim regijama D1 i D6 sutra, 27. listopada 2020. godine u 0:00 sati, započinje prelazak na novi sustav odašiljanja televizijskih programa.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.10.2020
Sutra počinje prelazak na novi DVB-T2 sustav


 Gašenjem DVB-T i uključivanjem DVB-T2 odašiljača u digitalnim regijama koje obuhvaćaju Osječko-baranjsku, Vukovarsko-srijemsku, dio Brodsko-posavske, dio Karlovačke i dio Ličko-senjske županije i službeno će započeti prelazak po dinamici donesenoj u srpnju ove godine.

Jeste li spremni za prelazak?

DVB-T2 tehnologija konačno će donijeti HD kvalitetu slike u našoj zemlji, jači signal te bolju pokrivenost stanovništva koja će nakon potpunog prelaska iznositi 99%. Prilikom prelaska obavit će se sva potrebna preugađanja odašiljačke opreme i promjene kanala na svim mrežama digitalne zemaljske televizije, kako gledatelji ne bi trebali više puta pretraživati kanale na svojoj prijamničkoj opremi. Zbog opsežnih radnji, na sam dan prelaska moguće su poteškoće u prijmu programa s glavnih odašiljača u noćnim i ranim jutarnjim satima, a prijam programa sa svih ostalih odašiljača na području regije bit će omogućen do kraja istog dana. Gledatelji koji su prije prelaska imali mogućnost praćenja samo HRT1, HRT2, RTL i NOVATV programa, moći će pratiti i HRT3, HRT4, RTL2 i DomaTV program, a zajedno s prelaskom na DVB-T2 odašiljanje obavit će se i promjene kanala EVOtv mreža MUX C i MUX E po pojedinim digitalnim regijama.

Nakon prelaska u spomenutim regijama slijedi prelazak u D2 digitalnoj regiji (dio Bjelovarsko-bilogorske, Virovitičko-podravska, Požeško-slavonska, dio Brodsko-posavske) 29. listopada 2020. godine u 0:00 sati.

Obavijesti o prelasku po RH možete pratiti na web stranici „Gledaj bez brige“.

Zadnje vijesti

Jutra uz jače mrazeve, bez toplije odjeće nikamo

131 nova pozitivna osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Sportska dvorana Vijuš u Slavonskom Brodu završena nakon 20 godina

FOTO GALERIJA

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”