Susreti folklornih skupina „Obnovimo baštinu“ po 18. puta održani u Okučanima

Jučer su u Okučanima održani 18. Susreti folklornih skupina RH koji se održavaju pod motom „Obnovimo baštinu“ Bljesak 2019.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.05.2019
Susreti folklornih skupina „Obnovimo baštinu“ po 18. puta održani u Okučanima
  Organizator je KUD “Tkanica” i Općina Okučani uz pokroviteljstvo Ministarstva kulture RH, Brodsko-posavske županije i OŠ Okučani. Manifestacija je dio programa obilježavanja  24.obljetnice VRO Bljesak , a  okuplja poklonike folklora i tradicijske kulturne baštine. Uz domaćina , nastupali su Kulturno umjetničko društvo Starča Gornji Bogićevci, KUD Ivan Filipović Velika Kopanica, KUD Radinje  Siče, KUD Bosna iz Pule,hrvatsko kulturno društvo Napredak iz Odžaka (BIH), i Muška pjevačka skupina Javor iz Jazavice, Roždanika i Voćarice. Ova manifestacija je jedna lijepa priča  koja je u Okučane, proteklih godina, dovela više od 350 različitih kulturno umjetničkih društava, pokazala raskoš i ljepotu baštine  i afimirala zajedništvo. U  poslijepodnevnim satima članovi 7 društava stigli su u Okučane i, kao i svake godine, smješteni su u prostoru osnovne škole gdje su se nesmetano pripremali za nastup. Za predstavnike sudionika 18. Susreta "Obnovimo baštinu" načelnik općine Okučani Aca Vidaković upriličio je prijem na kojemu je goste dočekao i zamjenik načelnika Siniša Martinović. Riječi dobrodošlice uputili su okupljenima u Općinskoj vijećnici načelnik Vidaković i predsjednica Tkanice Zrinka Grgić.

Zahvalili su se još jednom svima na odazivu i na suradnji s okučanskim KUD-om kao i na dolasku na ovu tradicionalnu manifestaciju po kojoj su Okučani poznati diljem Hrvatske, kao i po zajedništvu, druženju i prijateljstvu koje međusobno njeguju. - Voljeti i cijeniti svoje i poštovati druge i drugačije – zajednička je poruka i domaćina i gostiju s ovog prijema.Doborodošlcu u Okučane na 18. Susret foklornih skupina RH "Obnovimo baštinu" Bljesak 2018. poželjeli su načelnik Aca Vidaković i predsjednica "Tkanice" Zrinka Grgić. 

-Hvala vam svima što se ustrajno trudite, radite volonterski, što učite djecu da njeguju hrvatsku tradicijsku baštinu, da vole i čuvaju svoje običaje. Hvala vam što na svoj način zahvaljujete braniteljima koji su živote dali za domovinu Hrvatsku, a mi ćemo im se odužiti njegovanjem i čuvanjem hrvatske tradicijske baštine- istaknula je, među ostalim Zrinka Grgić.Veliko Hvala svima koji su sudjelovali u organizaciji i pripremi i ovogodišnjeg Susreta, pokroviteljima, volonterima izrekao je i načenik općine Okučani Aca Vidaković.Zatim je  uslijedio  iznimno bogat i raznovrstan program u kojemu su se posebno istaknuli mladi članovi svih navedenih KUD-ova. Ove lijepe trenutke uz brojnu publiku, mještane općine Okučani, okolnih općina i goste podijelili su ravnateljica OŠ Okučani Ivana Mijatović i direktor komunalnog poduzeća Sloboština d.o.o.Okučani Ivan Golub.

Tekst; Mato Višić

Zadnje vijesti

Junak s 2:0 pobijedio Marsoniju

Marsonia i Junak spremni za današnji susret

Stožer donio nove mjere: Od ponedjeljka bez maske ne možete u trgovinu, u posjet pacijentima...

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja