Suradnja Muzeja Brodskog Posavlja i Arheološkog muzeja Zadar rezultirala s dvije izložbe

"Religije kamenog doba" te "U temeljima grada" dvije izložbe od srijede otvorene u Muzeju Brodskog Posavlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.02.2020


 Kao rezultat međumuzejske suradnje u srijedu su u Muzeju Brodskog Posavlja otvorene dvije izložbe. Naime u suradnji sa zadarskim Arheološkim muzejom sve do početka ožujka posjetitelji će moći razgledati izložbe "Religije kamenog doba" te "U temeljima grada".

Simbolika i religija upravo su odlika čovjeka, a autori izložbe Natalija Čondić i Ivor Karavanić izložbom "Religije kamenog doba"  na temelju najpoznatijih svjetskih i hrvatskih nalazišta željeli ispričati priču o čovjeku od prapočetaka, odnosno od prije više od tri milijuna godina. O vjerovanjima naših prastanovnika govore i tragovi posmrtnih rituala (grobni nalazi) i rituala koje možemo povezati s figurativnom umjetnošću. 

Druga izložba "U temeljima grada"  zadarskih muzealaca Morane Vuković i Ivana Čondića otkriva nešto noviju povijest, a svjedoči o bogatoj civilizacijskoj i kulturnoj povijesti zadarskog područja gdje se bilježi neprekinuti kontinuitet naseljavanja od najmanje tri tisuće godina. Izložba u gornjem dijelu izložbene dvorane Muzeja Brodskog Posavlja otkriva i ulomke keramike, nakita, a pokazuje luksuzni materijal koji je stizao iz Grčke i južne Italije još od 8 stoljeća pr.Kr. 

Izložbe Arheološkog muzeja Zadar bit će otvorene sve do 9. ožujka. 

Zadnje vijesti

Kako su se do sada škole snašle u covid situaciji?

Suvremena plesna predstava "Prostor ni ja" u Galeriji Ružić

Nevjerojatna polusezona nogometaša Omladinca iz Gornje Vrbe!

FOTO GALERIJA

Napreduju radovi na izgradnji novog objekta „Kuće sretnih ciglica“

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu