Suradnja Muzeja Brodskog Posavlja i Arheološkog muzeja Zadar rezultirala s dvije izložbe

"Religije kamenog doba" te "U temeljima grada" dvije izložbe od srijede otvorene u Muzeju Brodskog Posavlja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.02.2020
 Kao rezultat međumuzejske suradnje u srijedu su u Muzeju Brodskog Posavlja otvorene dvije izložbe. Naime u suradnji sa zadarskim Arheološkim muzejom sve do početka ožujka posjetitelji će moći razgledati izložbe "Religije kamenog doba" te "U temeljima grada".

Simbolika i religija upravo su odlika čovjeka, a autori izložbe Natalija Čondić i Ivor Karavanić izložbom "Religije kamenog doba"  na temelju najpoznatijih svjetskih i hrvatskih nalazišta željeli ispričati priču o čovjeku od prapočetaka, odnosno od prije više od tri milijuna godina. O vjerovanjima naših prastanovnika govore i tragovi posmrtnih rituala (grobni nalazi) i rituala koje možemo povezati s figurativnom umjetnošću. 

Druga izložba "U temeljima grada"  zadarskih muzealaca Morane Vuković i Ivana Čondića otkriva nešto noviju povijest, a svjedoči o bogatoj civilizacijskoj i kulturnoj povijesti zadarskog područja gdje se bilježi neprekinuti kontinuitet naseljavanja od najmanje tri tisuće godina. Izložba u gornjem dijelu izložbene dvorane Muzeja Brodskog Posavlja otkriva i ulomke keramike, nakita, a pokazuje luksuzni materijal koji je stizao iz Grčke i južne Italije još od 8 stoljeća pr.Kr. 

Izložbe Arheološkog muzeja Zadar bit će otvorene sve do 9. ožujka. 

Zadnje vijesti

Oprezno prilikom spaljivanja korova

Obavijest građanima o uručenju gotovih isprava

Donesena Odluka o posebnom načinu rada tržnica za vrijeme trajanja epidemije bolesti Covid-19

FOTO GALERIJA

Rekonstrukcija ceste u ulici Tadije Smičiklasa u Slavonskom Brodu - maštoviti izvođač, neodgovorni nadzor, nezainteresirani investitor

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a