Sudionici programa Erasmus + posjetili Brodsko-posavsku županiju

U višednevni posjet OŠ 'Stjepan Radić' u Oprisavcima, u okviru programa Erasmus + projekta 'Healthy Life, Better Life, Longer Life' stigla 23 učitelja i učenika iz Grčke, Španjolske, Portugala, Rumunjske i Bugarske.

Autor: Brodportal | Datum objave: 28.03.2019
Sudionici programa Erasmus + posjetili Brodsko-posavsku županiju


 Ravnateljica škole, Ivana Vukovarac istaknula je kako se škola od ove godine uključila u Projekt kroz koji se rade različite aktivnosti tijekom cijele godine. Prvi susret partnera bio je u Solunu u Grčkoj u siječnju, a drugi u Portugalu u veljači ove godine. Dodala je kako su ovi su projekti hvale vrijedni i treba ih iskoristiti.

Voditeljica projekta Davorka Pejanović je istaknula - Ovo je prekrasan projekt i dragocjeno iskustvo. Mi se možemo pohvaliti da smo prva županijska osnovna škola koja sudjeluje u Ersmus + projektu, a pošto sam i sama zaljubljenica u putovanja htjela sam to prenijeti i na posao. Gosti će boraviti ovdje do srijede, u četvrtak idemo na izlet u Zagreb, gdje oni ostaju do petka kada će krenuti nazad svojim kućama.

U sklopu svog boravka u Brodsko –posavskoj županiji, učenici su se susreli i sa županijskim čelnicima; zamjenikom župana Damirom Mirkovićem i resornom pročelnicom Anicom Vukašinović u Velikoj vijećnici županijske uprave. Zamjenik župana učenike je ukratko upoznao s osnovnim informacijama o županiji kao što su geografski i prometni položaj, mogućnosti koje se u njoj nude kao i  s djelatnostima koje su zastupljene.

Učenicima je ovo prilika za stjecanjem novih i razmjenom iskustava, stjecanjem novih znanja, ali i novih prijateljstava.

Inače, Erasmus+ najveći je program Europske unije za obrazovanje, osposobljavanje, mlade i sport te obuhvaća razdoblje od 2014. do 2020. godine. Obuhvaća sve europske i međunarodne programe i inicijative Europske unije u području obrazovanja (opće obrazovanje, visoko obrazovanje, obrazovanje odraslih), osposobljavanja (strukovno obrazovanje i osposobljavanje), mladih i sporta. Erasmus+ usmjeren je jačanju znanja i vještina te zapošljivosti europskih građana, kao i unaprjeđivanju obrazovanja, osposobljavanja te rada u području mladih i sporta. Posebno je usmjeren povezivanju obrazovanja, osposobljavanja i sektora mladih s poslovnim sektorom, te je otvoren za njihove zajedničke projekte.

 

Zadnje vijesti

Šahisti u spomen na Vukovar 2019.

I Brođani hodočastili u Škabrnju

6IXVILLE - novo ime na brodskoj glazbenoj sceni donosi novi singl "Waves"

FOTO GALERIJA

Izaslanstvo Brodsko-posavske županije i ove godine u koloni sjećanja u Vukovaru

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna