Stvoreni svi uvjeti: i područna škola u Slobodnici kreće s nastavom u jednoj smjeni

SLOBODNICA, SIBINJ - U ponedjeljak, 9. rujna počinje nastava u novoj 2019/2020. školskoj godini. Prvi školski dan za đake s područja općine Sibinj bit će poseban, jer od ove jeseni svi će oni pohađati nastavu u jednoj smjeni. Dobru vijest o uvođenju jednosmjenske nastave i u područnoj školi u Slobodnici roditeljima je na sastanku u srijedu, 4. rujna priopćio ravnatelj Osnovne škole 'Sibinjskih žrtava', Josip Šišmanović.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.09.2019
Stvoreni svi uvjeti: i područna škola u Slobodnici kreće s nastavom u jednoj smjeni
Stvoreni su naime, svi prostorni, materijalni pa i kadrovski uvjeti potrebni za provedbu nastave u jednoj smjeni. I to zahvaljujući suradnji Uprave Matične škole u Sibinju, Područne škole u Slobodnici i Općine Sibinj. 

Dobivena je suglasnost za dislocirani objekt društvenog doma u Slobodnici u kojem će se od ponedjeljka, 9. rujna, provoditi  razredna nastava, dakle za učenike od 1. - 4. razreda, dok će djeca od 5. do 8. razreda nastavu i dalje pohađati u zgradi stare škole u centru Slobodnice, u neposrednoj blizini Društvenog doma. A na katu Društvenog doma, na prostoru od 200-ak 'kvadrata', uređene su i za nastavu moderno opremljene četiri učionice, hodnik s klupama, sanitarni čvor, sustav grijanja. Učionice će imati svu potrebnu didaktičku opremu, pametne televizore, nove ploče, a učenici će vrlo brzo, nakon suglasnoti resornog ministarstva, dobiti i računalne tablete. Do tada će, ističu, biti riješen i internet, preko CarNET-a. Za cijeli projekt Općina Sibinj izdvojila je iz svog proračuna blizu 100 tisuća kuna.

 
 
Načelnik Josip Pavić istaknuo je kako mu je drago da je Općina Sibinj mogla dati svoj doprinos u projekt uvođenja jednosmjenske nastave u Slobodnicu ustupanjem prostorija društvenoga doma. Naglasio je i kako je zajedničkim naporima Općine Sibinj i Uprave matične škole u samo dvije godine realiziran plan uvođenja jednosmjenske nastave, što su pozdravili i sami roditelji učenika. "Povijesni je to trenutak na koji smo ponosni - sva djeca u našoj općini djeca pohađaju jednosmjensku nastavu tokom cijele godine", kazao je načelnik Pavić.
 
"Sve škole teže uvođenju nastave u jednoj smjeni u cijeloj Hrvatskoj. Prednost je jednosmjenske nastave što učenici mogu ići u školu ujutro odnosno prijepodne, a poslijepodne biti slobodni za svoje ostale kreativne aktivnosti i odmor. Prednost je i utoliko što su đaci u jutarnjim satima odmorniji i  lakše prate nastave, a i roditeljima je lakše, pogotovo ako su zaposleni" istaknuo je ravnatelj Josip Šišmanović. 
 
 
Nažalost, djece je i u ovoj općini manje nego što je bilo prijašnjih godina. U Područnoj školi u Slobodnici prošle je godine upisano 126 učenika, a u novu školsku godinu ove jeseni kreće njih 122-oje. Na nastavu nove, famozne i dugo najavljivane "Škole za život", od koje se zaista puno očekuje...
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Srušena u bombardiranju oštećena zgrada Prve hrvatske štedionice

Pismo nadbiskupa Hranića o slavlju Velikoga tjedna i vazmenog trodnevlja

Virtualna akcija #GrančicaMira Mladeži HDZ-a Brodsko-posavske županije

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji