Stvoreni svi uvjeti: i područna škola u Slobodnici kreće s nastavom u jednoj smjeni

SLOBODNICA, SIBINJ - U ponedjeljak, 9. rujna počinje nastava u novoj 2019/2020. školskoj godini. Prvi školski dan za đake s područja općine Sibinj bit će poseban, jer od ove jeseni svi će oni pohađati nastavu u jednoj smjeni. Dobru vijest o uvođenju jednosmjenske nastave i u područnoj školi u Slobodnici roditeljima je na sastanku u srijedu, 4. rujna priopćio ravnatelj Osnovne škole 'Sibinjskih žrtava', Josip Šišmanović.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 04.09.2019
Stvoreni svi uvjeti: i područna škola u Slobodnici kreće s nastavom u jednoj smjeni


Stvoreni su naime, svi prostorni, materijalni pa i kadrovski uvjeti potrebni za provedbu nastave u jednoj smjeni. I to zahvaljujući suradnji Uprave Matične škole u Sibinju, Područne škole u Slobodnici i Općine Sibinj. 

Dobivena je suglasnost za dislocirani objekt društvenog doma u Slobodnici u kojem će se od ponedjeljka, 9. rujna, provoditi  razredna nastava, dakle za učenike od 1. - 4. razreda, dok će djeca od 5. do 8. razreda nastavu i dalje pohađati u zgradi stare škole u centru Slobodnice, u neposrednoj blizini Društvenog doma. A na katu Društvenog doma, na prostoru od 200-ak 'kvadrata', uređene su i za nastavu moderno opremljene četiri učionice, hodnik s klupama, sanitarni čvor, sustav grijanja. Učionice će imati svu potrebnu didaktičku opremu, pametne televizore, nove ploče, a učenici će vrlo brzo, nakon suglasnoti resornog ministarstva, dobiti i računalne tablete. Do tada će, ističu, biti riješen i internet, preko CarNET-a. Za cijeli projekt Općina Sibinj izdvojila je iz svog proračuna blizu 100 tisuća kuna.

 
 
Načelnik Josip Pavić istaknuo je kako mu je drago da je Općina Sibinj mogla dati svoj doprinos u projekt uvođenja jednosmjenske nastave u Slobodnicu ustupanjem prostorija društvenoga doma. Naglasio je i kako je zajedničkim naporima Općine Sibinj i Uprave matične škole u samo dvije godine realiziran plan uvođenja jednosmjenske nastave, što su pozdravili i sami roditelji učenika. "Povijesni je to trenutak na koji smo ponosni - sva djeca u našoj općini djeca pohađaju jednosmjensku nastavu tokom cijele godine", kazao je načelnik Pavić.
 
"Sve škole teže uvođenju nastave u jednoj smjeni u cijeloj Hrvatskoj. Prednost je jednosmjenske nastave što učenici mogu ići u školu ujutro odnosno prijepodne, a poslijepodne biti slobodni za svoje ostale kreativne aktivnosti i odmor. Prednost je i utoliko što su đaci u jutarnjim satima odmorniji i  lakše prate nastave, a i roditeljima je lakše, pogotovo ako su zaposleni" istaknuo je ravnatelj Josip Šišmanović. 
 
 
Nažalost, djece je i u ovoj općini manje nego što je bilo prijašnjih godina. U Područnoj školi u Slobodnici prošle je godine upisano 126 učenika, a u novu školsku godinu ove jeseni kreće njih 122-oje. Na nastavu nove, famozne i dugo najavljivane "Škole za život", od koje se zaista puno očekuje...
 
 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Savjet mladih Brodsko-posavske županije održao okrugli stol "Reci NE drogi - izaberi život"

Nogometni veterani Općine Sibinj igrali za Marinu Topalović!

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam