Stvarnom nastavom stvoriti proizvod za lakši izlaz na tržište

U brodskoj Srednjoj školi Matije Antuna Reljkovića u petak predstavljen je vrlo zanimljiv i rijedak ali nadasve koristan projekt, riječ je o projektu Interdisciplinarnog kurikuluma hrvatskih srednjih strukovnih škola.

Autor: Ivan Čalić / BrodPortal | Datum objave: 16.10.2015


 Nositelj projekta je Gospodarska škola Varaždin, a ostali projektni partneri su Škola za dizajn, grafiku i održivu gradnju Split i Srednja škola M. A. Reljković Slavonski Brod, te softversko poduzeće Evolva d.o.o. Projekt se provodi u okviru poziva za dodjelu bespovratnih EU sredstava Modernizacija školskih kurikuluma u strukovnim školama, Operativnog programa Razvoj ljudskih potencijala, a ukupna vrijednost projekta je oko 2,2 milijuna kuna.

-Projekt je zamišljen tako da se ove tri škole ne povežu samo na ovom projektu, nego i trajno, a utemeljeno na razvoju novog proizvoda. Srednja škola M.A.Reljković će proizvoditi proizvode od voća i povrća, škola u Splitu će ga dizajnirati a škola u Varaždinu će ga marketinški obraditi i staviti na tržište. To je nešto posve novo u povezivanju škola u Hrvatskoj, ovaj projekt će biti kvalitetan i vjerujemo da će naši učenici biti  spremniji za izlazak na tržište rada-rekla je Katica Kalogjera-Novak, ravnateljica Gospodarske škole Varaždin.

Ravnatelj splitske Škole za dizajn, grafiku i održivu gradnju Ivan Kovačević ističe kako je počašćen što je došlo do ovakvog povezivanja hrvatskih škola. 

-Mi ćemo dizajnirati znak ili logotip proizvoda, primjerice soka, i na svoj način pridonijeti da se to plasira i proda na tržištu. Ovo bi trebao biti ogledan primjer kako trebaju zajedno djelovati i druge hrvatske škole-kazao je Ivan Kovačević.

Domaćinu skupa Vladi Prskalu, ravnatelju Srednje škole M.A Reljković, također nije preostalo drugo nego iskazati zadovoljstvo pokretanjem u praksi ovog vrlo značajnog projekta. 

-Sa našim projektnim partnerima nastojali smo stvoriti jedan tim eksperata iz ove tri škole da bi nastavu iz ovog područja digli na višu razinu i da bi kvaliteta rada nastavnika i učenika došla u prvi plan. Kupili smo opremu da bi se taj kurikulum u obrazovnom procesu pokazao kao rezultat našeg rada, kroz stvarnu nastavu stvoriti vrhunski proizvod, rime se mijenja klima rada nastavnika i učenika jer se stvara proizvod za tržište-rekao je Vlado Prskalo.

 

Zadnje vijesti

1. prosinca - Svjetski dan borbe protiv AIDS-a

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja