Stvarni život na pozornici

Zagrebački plesni ansambl gostovao u sklopu Dana plesa i predstavom "Promjene" oduševio publiku.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 27.02.2013
Dani plesa sinoć su ponudili još jedan kvalitetan program. Nakon prošlogodišnje predstave "Ispod sklopljenih očiju" novu plesnu priču ispričali su nam ponovno članovi Zagrebačkog plesnog ansambla. Ovoga puta predstavu domaćih autora pod nazivom "Promjene".

Omnibus različitih ljudskih priča započele su žene. Ukalupljene u društvene norme traže svoj put i pokušavaju pronaći vlastiti identitet.  Kroz plesni pokret sedam plesača na pozornici pričaju prave životne priče.

Plesna predstava "Promjene" čisti je hrvatski autorski proizvod. Dramaturgiju potpisuje Rona Žulj, za odličnu glazbu bio je zadužen Samir Kadribašić, a kostime Kristina Jakovac Bangoura. Koreografi ovog plesnog djela su sami članovi ansambla – Aleksandra Mišić, Martina Nevistić i Ognjen Vučinić.

Suvremena plesna priča savršeno se uklopila o priču o suvremenosti, ljubavi prema plesu koji je živjela i sama Mija Čorak Slavenska.

Zagrebački plesni ansambl do sada je stvorio veliki broj plesača i plesnih stručnjaka koji danas uspješno djeluju u zemlji i inozemstvu. Ansambl je nastupao na svim važnijim hrvatskim festivalima, a redoviti je gost u više od 20-ak zemalja svijeta. Plesači surađuju s renomiranim renomiranim domaćim te priznatim stranim koreografima i pedagozima, a dobitnici su na desetke vrijednih nagrada. Ipak položaj suvremenog plesa u Hrvatskoj danas daleko je od idealnog. Uz sve poteškoće profesionalni plesači za ovaj posao žive.

Uz izvrsne plesne tehnike i vještine u izvedbi predstave "Promjene" pokazali su izraženu osobnost i sposobnost prenošenja emocija na publiku.

U službenoj najavi ove plesne priče stoji..."Predstava je uzbudljivo plesno putovanje kroz vrijeme koje vas neće ostaviti ravnodušnim". Na pozornici se dogodilo upravo to. Suvremenim plesnim pokretima, glumom, glazbom i općim dojmom ova će se plesna predstava još dugo pamtiti. Obzirom da je dio sjedala u Kazališno-koncertnoj dvorani ostao prazan, žaliti mogu samo oni koji je nisu došli pogledati.

Pratite BrodPortal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Popuštanje mjera u Hrvatskoj izgledno nakon Uskrsa, u danas se očekuje prva odluka

Pozovi za zdravlje - izdavanje lijekova za samoizolirane i teško pokretne osobe

Započinje isplata preostalih potpora poljoprivrednicima

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji