Studentima iz Brodsko-posavske županije besplatni prijevoz željeznicom

Potpisan ugovor o sufinanciranju troškova javnog prijevoza vlakom redovnih studenata s prebivalištem na području Brodsko-posavske županija

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.11.2021
Studentima iz Brodsko-posavske županije besplatni prijevoz željeznicom


 Ugovor za besplatni prijevoz studenata željeznicom s područja Brodsko-posavske županije koji su to pravo ostvarili putem Javnog poziva potpisan je danas u Uredu župana između  direktora HŽ -Putničkog prijevoza Željka Ukića i župana Brodsko-posavske županije Danijela Marušića.

Temeljem ovog ugovora 685 studenata s područja Brodsko-posavske županije ostvaruje pravo na 2 besplatne karte za putovanje željeznicom u roku od 11 mjeseci.

Ovim ugovorom Županija i Prijevoznik uredili su međusobna prava i obveze, način obračuna, ispostavljanje računa, rokove i način plaćanja usluge prijevoza te način rješavanja sporova i raskid Ugovora vezano uz sufinanciranje troškova javnog prijevoza redovnih studenata s prebivalištem na području Županije, koji redovito studiraju na području Republike Hrvatske.

Temeljem ovog Ugovora, Županija će sufinancirati prijevoz redovnih studenata kroz plaćanje cijelog iznosa karte za pojedinačna putovanja studenta prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte i to prema sljedećem:

- studenti ostvaruju pravo na dvije besplatne jednosmjerne karte tijekom jedanaest (11) kalendarskih mjeseci (studeni-srpanj i rujan-listopad). Prijevoznik će navedenim studentima odobriti povlasticu u iznosu od 50% od redovne prijevozne cijene za pojedinačna putovanja prema cijenama Prijevoznika koje vrijede na dan kupnje prijevozne karte.

Županija je osigurala sredstva za prijevoz temeljem Ugovora u iznosu do 594.000.00 kn s PDV- om.

Studentima koji su ovo pravo ostvarili putem Javnog poziva,  potvrde o ostvarivanju prava bit će  dostavljene na kućnu adresu. 

Zadnje vijesti

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta