Studenti u završnim radovima analizirali turističke potencijale Slavonskog Broda

Studenti treće godine preddiplomskog studija Menadžmenta u Slavonskom Brodu, odlučili su kao temu svojih završnih radova izabrati turizam. Analizirali su gradske turističke potencijale i to na primjerima, a što su zaključili prezentirali su i na prijemu kod gradonačelnika.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.09.2021
Studenti u završnim radovima analizirali turističke potencijale Slavonskog Broda


 Turistički biseri Grada Slavonskog Broda, nisu zanimljivi samo posjetiteljima. Kao zanimljive teme, koje vrijedi istražiti, prepoznali su ih i studenti brodskog Sveučilišta.

Završni rad Roberte Grgić nosi naziv "Manifestacija U svijetu bajki Ivane Brlić Mažuranić u funkciji turističkog razvoja grada". 

"Na ovo manifestaciji koja se održava svake godine u travnju ima niz programa koji su za sve uzraste, većinom za djecu, ali i za odrasle koje mogu vidjeti i posjetiti i naučiti nešto novo", kaže Roberta Grgić, studentica Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Za odabir upravo te teme, kaže ova studentica iz Kutine, presudan je bio lik i djelo Ivane Brlić Mažuranić, zahvaljujući kojoj Slavonski Brod svake godine i postaje svijet bajki. 

"Ivana Brlić-Mažuranić kao spisateljica mi je oduvijek bila zanimljiva i htjela sam nešto više o njoj naučiti. Kako sam došla studirati u Slavonski Brod i ovdje se sve vrti oko Ivane, htjela sam razraditi cijeli marketing program manifestacije U svijetu bajki", dodaje Roberta.

Jedna druga manifestacija i drugi književnik, bio je zanimljiv Lari Horvat. Najviše ju je, ističe, iznenadila raznovrsnost turističke ponude koja je vezana uz samo jednu osobu – Dragutina Tadijanovića. 

"Spomen soba, spomen dom u rodnoj kući Tadijanovića i manifestacija Tadijine jeseni dio su moga rada",  ističe Lara Horvat, studentica Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Zahvaljujući odličnim radovima, o čemu su sud dali njihovi profesori, završile su svoje preddiplomsko obrazovanje, isto vrijedi i za njihove kolege koji su se usredotočili na drugi dio turističke ponude – Muzej tambure, jedini takve vrste, i klaster "Slavonska košarica"

"Stvarno sam vidjela koliko je zanimljiva povijest tambure, majstorska radionica koja prikazuje kako nastaju ta glazbala najzanimljiviji je dio. Kada se ode u Muzej tambure dobije se potpuni doživljaj tog instrumenta", rekla je Mirna Buranji, studentica Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

"Izabrao sam tu temu jer ima jako zanimljive točke gdje analizira razlike u turističkom prometu, promocijama i distribuciji. S obzirom na pandemiji koronavirusa, razlike su velike. Generalno prikazao sam načine kako se klaster može dići na sljedeću razinu", istaknuo je Lovro Šuker, student Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Zbog tema koje su izabrale, ugostio ih je predsjednik Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda, gradonačelnik Mirko Duspara. 

"Izabrali su teme koje su vrlo interesantne za Grad Slavonski Brod i Brodsko-posavsku županiju u turističkoj ponudi. Ono što je još dodatno što me veseli i što daje još jedan poseban štih je da mi radimo europske projekte vezane uz njihove radove. Kuća Ivane Brlić-Mažuranić je u završnoj fazi obnove i to će biti nešto posebno, jedna velika injekcija u turističkoj ponudi grada Slavonskog Broda", kazao je Mirko Duspara, predsjednik Turističke zajednice Grada Slavonskog Broda.

Ovi studenti iz Nuštra, Ivankova, Đakova i Kutine, grad Slavonski Brod, kažu, gledaju drugim očima, jer i sami su na neki način posjetitelji,  ali im se sviđa što vide. 

"Jako mi je drago što naši studenti i studentice tako misle i tako kažu, no mi se vodimo jednom misli da uvijek može i treba biti bolje. Treba biti kako je na drugim sveučilištima, mi smo 9. po redu javno sveučilište u Hrvatskoj, najmlađi smo", kaže Ivan Samardžić, rektor Sveučilišta u Slavonskom Brodu.

Za Turističku zajednicu, njihovi su redovi i vrijedan izvor informacija. 

"Kada živite u jednoj sredini često ne vidite stvari koje vide ljudi koji dođu prvi puta pa vam ukažu i na one dobre stvari, i na one koje bi možda trebalo poboljšati", zaključuje gradonačelnik Duspara.

Svoje obrazovanje, njih većina nastavlja, i to upravo u Slavonskom Brodu.

Zadnje vijesti

Vanesa Tot u novom spotu Dine Jelusića

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj