Stručno usavršavanje brodskih nastavnika u Londonu

Mobilnost nastavnika Ekonomsko-birotehničke škole u sklopu Erasmus+ projekta

Autor: Brodportal | Datum objave: 10.07.2018
Stručno usavršavanje  brodskih  nastavnika u Londonu


 Deset nastavnika Ekonomsko-birotehničke škole godine vratilo se s mobilnosti koja se odvijala u Londonu u razdoblju od 2. do 6. srpnja 2018. godine u sklopu Erasmus+ projekta Uči(ti) za budućnost kojega škola provodi.

Projekt je odobren i financiran od Agencije za mobilnost i programe EU u sklopu programa Erasmus+, Ključna aktivnost 1 za područje općeg obrazovanja – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince. Partnerska agencija na projektu koja je organizirala strukturirane tečajeve za profesore je ShipCon Limassol Ltd. iz Cipra.

Sama je mobilnost imala dva cilja: osnažiti kompetencije nastavnika u području poduzetništva i inicijativa kako bi usvojili metode poučavanja učenika poduzetničkom načinu razmišljanja te razviti kompetencije nastavnika promoviranih u zvanje mentora i savjetnika za pružanje kvalitetne podrške nastavnicima pripravnicima. Tako će se ostvarenom mobilnošću povećati kvaliteta rada s učenicima i s nastavnicima početnicima.

Prva skupina od 5 nastavnika općeobrazovnih predmeta pohađala je strukturirani tečaj Cultivating Entrepreneurial Mindset in Education (Razvijanje poduzetničkog načina razmišljanja u obrazovanju) na kojemu su se upoznali s osnovama poduzetništva, karakteristikama dobrih poduzetnika, metodama razvijanja kreativnosti kod učenika, pet praksi koje se koriste u poduzetničkom obrazovanju, načinima razvijanja kritičkog i lateralnog razmišljanja te poduzetništvom kao jednom od ključnih kompetencija europskog građanina.

Druga je skupina nastavnika pohađala strukturirani tečaj Train the Trainer (Edukacija mentora i savjetnika) na kojemu su prošli kroz osnovne razlike između mentoriranja, poučavanja, moderiranja i  obučavanja, kao i načine njihovog planiranja i provedbe. Dobili su uvid u kompleksnost suvremenog  načina rada s pripravnicima, koji uključuje različite komponente poput javnog govorenja, govora tijela, kontroliranja vlastitoga glasa, načina kontroliranja sudionika u procesu edukacije, aktivnog slušanja, stilova učenja, prezentacijskih vještina, itd.

Tijekom mobilnosti nastavnici su obnovili postojeća znanja, razvili nove (nastavne) vještine, dobili nove i kreativne ideje za modernizaciju nastave i usavršili znanje engleskog jezika. Sve to će im pomoći u provedbi modernijeg nastavnog procesa i još kvalitetnijeg rada s učenicima, kao i s nastavnicima pripravnicima. Osim toga, razmijenili su iskustva s kolegama iz Hrvatske i iz drugih zemalja (Belgije, Italije, Njemačke i Turske), profesionalno se umrežili i stvorili platformu za suradnju na budućim projektima. 

Sve što su naučili tijekom mobilnosti nastavnici će početkom nove školske godine podijeliti s kolegama na različitim oblicima stručnog usavršavanja u školi, županiji, regiji i na državnoj razini. Više detalja o samom projektu i sadržaju strukturiranih tečajeva možete saznati na Facebook stranici projekta.

Zadnje vijesti

Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila 87-godišnja putnica

VIJESTI

Brada u muškaraca, trend ili (zdravstvena) potreba

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

NAJČITANIJE DANAS

Tomislav Bralić i klapa Intrade stižu u Garčin

"Pravi smo ljubitelji kulena, a Slavonci nas na odlasku pjesmom prate do kombija"

FOTO GALERIJA

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu

Top dance uspješan na prvom ovosezonskom natjecanju