Stribor Valenta nema potporu većine od 13 vijećnika, ali ostaje predsjednik Gradskog vijeća

U petak je, prema prijedlogu za razrješenje Stribora Valente s dužnosti predsjednika Gradskog vijeća grada Slavonskog Broda održana izvanredna sjednica Gradskoga vijeća.

Autor: Brodportal | Datum objave: 24.05.2020
Stribor Valenta nema potporu većine od 13 vijećnika, ali ostaje predsjednik Gradskog vijeća
 Glasovanju je pristupilo  22 od 25 vijećnika, a s 12 glasova protiv, prijedlog je odbijen.

No, Stribor Valenta nema potporu većine vijećnika u Gradskom vijeću jer nije dobio potporu od 13 vijećnika koji bi činili potporu više od polovice vijećnika, kažu Klubu vijećnika HDZ-a, HSP-a, HDSSB-a i nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću grada Slavonskog Broda koji je i podnio Prijedlog za razrješenje Valente.

Glasovanju nisu pristupile vijećnice Slavica Lemaić i Karmen Dizdar Grgurević te vijećnik Roberto Lujić. 

Iz rezultata glasovanja vidljivo je kako Valenta nije razriješen dužnosti isključivo zahvaljujući potpori vijećnika Nezavisne liste Duspara Mirko kao i samog gradonačelnika, istiću u priopćenju Klub vijećnika.

"Razumijemo da su naši sugrađani, Brođanke i Brođani koji su svoj glas povjerili aktualnom gradonačelniku i njegovoj listi razočarani jer su vjerovali da će jasno osuditi javno veličanje jugoslavenskog totalitarnog režima kao i pokušaje podjela na “MI ili ONI”. Njihovom podrškom ZA ostanak Stribora Valente na funkciji Predsjednika vijeća, jasno je da su za im osobni politički interes ispred vlastita uvjerenja kao i očekivanja njihovih glasača.

Iako se sjednica  Gradskog vijeća mogla i trebala održati na način koji bi jamčio transparentnost i mogućnost jasnijeg iskazivanja stavova vijećnika ona je održana ponovno elektronskim putem. Vjerujemo da je to učinjeno kako bi se onemogućila eventualna rasprava vijećnika i javna jasna osuda totalitarnog jugoslavenskog režima, kao i iznošenje pojedinačnih stavova na tu temu. Zato, još jednom ovim putem želimo istaknuti žaljenje što će Stribor Valenta ostati predsjednik Gradskog vijeća unatoč svom nekorektnom i neprofesionalnom radu. Da je to tako opet je dokazao novom objavom nakon završenog glasanja u smislu optužbi kako je naš Klub vijećnika „kupio“ vijećnika. Naglašavamo da je ta informacija potpuna lažna i neprovjerena optužba, a zapravo samo dokazuje kako se Stribor Valenta ne može pomiriti s tim  da drugi vijećnici ne dijele njegovo mišljenje o totalitarnom jugoslavenskom režimu", stoji u priopćenju Klubu vijećnika HDZ-a, HSP-a, HDSSB-a i nezavisnog vijećnika u Gradskom vijeću grada Slavonskog Broda.

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"