Stolnotenisači Slavonskog Broda pripremaju se za novu sezonu

Stolnotenisači Slavonskog Broda igraju svoju treću sezonu u Superligi koja je najjači rang natjecanja u Hrvatskoj.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 10.01.2020
 Za Brođane će ovo jamačno biti i posljednja sezona s obzirom da su najslabija ekipa u Superligi. Za njih je ova sezona ujedno i priprema za slijedeću u kojoj će nakon 3 sezone ponovno nastupati u Prvoj ligi skupina sjever.

Za stolnotenisače Slavonskog Broda prošla 2019. godina bila je velika prekretnica za klub iz više razloga. Prvi je promjena imena iz Obrtnička škola Brod u Slavonski Brod, a drugi je da su morali napustiti tu školu pa sada treniraju u maloj dvorani na Vijušu. Utakmice i dalje igraju u dvorani OŠ Ivan Goran Kovačić. Prošle sezone ekipa u sastavu domaćih igrača Josip Arbanas i Damir Bogdanović te 2 Zagrepčanina Alen Jalžabetić i Dominik Zeljko izborila je i treću sezonu za redom ostanak u prvoligaškom društvu. Zbog nedostatka financija slavonskobrodski stolnotenisači igraju s mladim igračima te se nalaze na posljednjem mjestu u HEP Superligi sa svih 9 poraza iz isto toliko utakmica.

Sasvim je izvjesno da će stolnotenisači Slavonskog Broda ispasti iz HEP Superlige s obzirom da su poraženi u svih 9 utakmica. Jedino su protiv Požege na domaćem terenu izgubili s 3:1, dok su sve preostale utakmice bile s 3:0. Tu jedinu pojedinačnu pobjedu u ovoj sezoni za klub izborio je trener i igrač Tomislav Klaić.

Uz Tomislava Klaića u ovoj sezoni igraju i nova 2 igrača iz Zagreba. Tako je mladi Karlo Frančec na posudbi iz Zagreba, dok je Stanislav Lošić do sada igrao samo amatersku ligu u Zagrebu. Uz njih prigodu su na pojedinim mečevima dobili i mladi članovi kluba Juraj Lovrić i Tomi Stanišić.

U STK Slavonski Brod što se tiče prve ekipe polako razmišljaju o novoj sezoni u Prvoj ligi – sjever, dok je pred upravom kluba u ovoj 2020. godini rješavanje najvećeg trenutnog problema, a to je dvorana za treniranjem.

Drugi dio sezone u HEP Superligi počinje 18. siječnja, a u 10. kolu stolnotenisači Slavonskog Broda gostuju kod Zagreba.

Zadnje vijesti

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Osnovan Muzej tambure u Slavonskom Brodu

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

FOTO GALERIJA

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici

Marsonia bez većih promjena krenula s pripremam za proljetni dio sezone